DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 17. csütörtök
F1

Wolff: Ez kulcsfontosságú volt Hamiltontól

A Mercedes vezére szerint amennyiben a Ferrari erőfölénye megmarad, akkor Sanghajban még nagyobb lehet a különbség a két élcsapat között - tudják, hogy mi volt a realitás Bahreinben.

A Mercedes vezére, Toto Wolff a hétvégi Bahreini Nagydíjot egy olyan Mercedesszel nyerte meg, amely nem volt olyan jó, mint a Ferrari - és úgy véli, hogy ezt saját magának köszönheti a brit pilóta azon felül, hogy természetesen csak Charles Leclerc technikai hibája miatt nyílt erre esélye.

"Lewis egy olyan fegyverrel küzdött, ami talán nem volt az ellenfelek szintjén" - idézi Wolff szavait az Autosport. "Azonban az, hogy DRS-távolságon belül tudott maradni Vettelhez képest, segített neki abban, hogy közel legyen és ez egy kulcsfontosságú csata volt. Ha nem nyeri meg azt a csatát, akkor Sebé lett volna a futam és ezek azok az apróságok, amelyek megváltoztatják a végeredményt, akár a bajnokságot is."

kenet



Azt persze elismerte, hogy a Ferrari jóval gyorsabb volt náluk ezen a hétvégén, ezért is éreztek úgy Leclerc technikai hibájánál, ahogy. "Ez egy kicsit tompította a dolgot, mert mindannyian versenyzők vagyunk és a nap érzelmi győztese Charles volt. Másrészt viszont a versenyzésben mindkét oldal benne van, néha szerencsések, néha balszerencsések vagyunk és ez végül kiegyenlítődik, legalábbis az én tapasztalataim szerint."

"Szóval el lehet fogadni a kettős győzelmet és ünnepelni, de alázattal és azzal a tudattal, hogy munka vár ránk. Ne gondoljuk az, hogy a teljesítmény alapján ez volt a sorrend, mert nem ez volt" - mondta Wolff, aki azt is hozzátette, hogy amennyiben a Ferrari ilyen erőfölényben lesz Sanghajban is, akkor szerinte ott még nagyobb előnyben lesz a köridők tekintetében is a maranellói istálló.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: