DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton: 10 lóerőn belül az élmezőny

A brit világbajnok szerint borzasztóan kicsi a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull közötti különbség, a Honda teljesítményben szinte teljesen utolérte az élmenőket. Már csak a megbízhatóságuk a kérdés.

A Formula-1-es Ausztrál Nagydíjon a Honda 2015-ös visszatérése óta a legjobb eredményét ünnepelhette, Max Verstappen révén a dobogó harmadik fokára állhatott fel úgy, hogy a pályán erőből előzött meg egy Ferrarit. Lewis Hamilton szerint ez kétségkívül azt jelenti, a japánok több éves munkája végre meghozta gyümölcsét.

olle-hamilton-portre-ausztralia



„A Red Bull idén kétségkívül egy sokkal jobb erőforrással rendelkezik, sokkal közelebb vannak hozzánk teljesítményben” – nyilatkozta Bahreinben. „Az egyenesben gyakorlatilag ugyanolyan gyorsak, mint mi. Szerintem az élmezőny autói most 10 lóerőn belül vannak. Nagyszerű kezdet ez számukra, bízom benne, hogy a megbízhatóságuk is erős lesz, így tényleg ott tudnak majd lenni az elejében.”

Arra a kérdésre, hogy a szahíri pályán a Ferrari vagy a Red Bull lesz-e a Mercedes fő kihívója, Hamilton az alábbit reagálta. „Tavaly itt mindkét csapat erős volt, szóval kíváncsian várom. Ez a hétvége kiélezettebb lesz. Sokan azt mondták ránk, hogy a teszten csak altattunk, de őszintén mondom, az első versenyen arra számítottunk, hogy sokkal közelebb leszünk egymáshoz. Nem hittük, hogy elöl leszünk. Bahreinbe azzal a kellemes tudattal érkezünk, hogy legutóbb gyorsak voltunk, de ez itt teljesen megváltozhat. Kíváncsian várom, mi fog történni.”

A Mercedes az előszezoni teszten mutatott formájához képest óriásit lépett előre, amihez Hamilton szerint szerencsére is szükség volt. „Még mindig tanulunk. Ahogy mondtam, a teszten nem kezdtünk valami jól, de találtunk egy tartományt, ami sokkal jobban működik. Emiatt nagyon, nagyon szerencsések vagyunk. Ha ez nem történt volna meg, akkor a szezonnyitón sem érjük el ugyanazt az eredményt. Jobb lett az autó, nagyszerű alappal szolgál, de még nem tökéletes, van még min dolgozni” – idézte őt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: