DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Szafnauer: Stroll egy tökös versenyző

Otmar Szafnauer már a szezon elején biztos volt benne, hogy újdonsült versenyzőjük, Lance Stroll gyorsan meg fogja találni a helyét az istállónál, végül pedig igaza is lett. A csapatfőnök szerint a kanadai meg fogja kapni a neki járó elismerést.

Lance Stroll két vegyes szezont töltött a most már elég régóta gyengélkedő Williamsnél, innen került az apja által megvásárolt, a Force Indiából újjáéledő istállóhoz, a Racing Pointhoz. Első versenyhétvégéjén aztán, Ausztráliában egyből képes volt tapasztalt csapattársa, Sergio Perez tempójára, végül ő szerezte a Racing Point első pontjait is 2019-ben.

A csapatfőnök Otmar Szafnauer szerint ebben nincs is semmi meglepő. „Tudja, hogy kell meghajtani egy versenyautót” - szögezte le. „Érdekes lesz, mert hasonlóan tökös versenyző, mint Checo, így biztos vagyok benne, hogy meg fognak ők még egymással is küzdeni. De pontosan erre is van szükségünk, két jó versenyzőre. Ez pedig meg is van.”

Stroll első szezonjában szerzett egy dobogót is Azerbajdzsánban, ennek is köszönhette, hogy az év végi tabellán alig maradt le nagynevű csapattársa, Felipe Massa mögött. Tavaly, bár szerzett hat szerzett pontot, nem tudott egyértelműen újonc csapattársa, Szergej Szirotkin fölé kerekedni, Szafnauer viszont úgy érzi, nem kezelik a helyén Stroll gyengécske Williamsben nyújtott teljesítményét.

00119001_965



„Idővel azt gondolom, hogy ez változni fog, és meg fogja kapni azt az elismerést, ami jár neki a teljesítményéért. Mert jó. Nagyon jó. Senki nem nyeri meg véletlenül azokat a bajnokságokat, amiket ő behúzott, ha nem tud vezetni. Láttuk, hogy megy szimulátorban, és már akkor mondogattuk: hű, ez nem rossz!”

Hasonlóan vélekedett a technikai igazgató Andy Green is. „Októberben, Abu Dhabiban ült be először az autóba, és már akkor azt mondtuk: a gyerekben van spiritusz! Rögtön elsőre gyors tudott lenni.”

Stroll a Racing Pointnál töltött első versenyét egy kilencedik hellyel fejezte be. „Amikor légüres térben versenyzett (mivel ellentétes stratégián volt), odatett néhány igen jó kört, és akkor sem ingott meg, amikor Kvjat, majd Kvjat és Gasly együtt helyezték nyomás alá” - fogalmazott Szafnauer.

„Amikor arra kértük, nyomja, nyomta, amikor pedig arra, hogy tartsa a pozícióját, tartotta, hiba nélkül. Jó volt ezt látni” - tette hozzá Green.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: