DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo: Ez nem a Red Bull ellen szól

Az ausztrál versenyző idei sisakfestésén szerepel egy kétértelmű mondat: „stop being them”, vagyis „ne légy olyan, mint ők”. Ő azonban leszögezte, ez nem egy üzenet a Red Bull felé.

Daniel Ricciardo tavaly hagyta el a Red Bull istállóját a Renault kedvéért, azóta pedig kicsit mintha elmérgesedett volna a viszony közte és korábbi munkaadója közt. Christian Horner azon a véleményen van, hogy Ricciardo ezzel elfutott a Verstappennel szembeni harc elől, de ezt Ricciardo kategorikusan tagadta.

Idén egy elég merész kinézetű sisakkal állt elő az ausztrál, amelyen a „ne légy olyan, mint ők” felirat szerepel. Ő azonban azt állítja, ennek semmi köze a Red Bullhoz, sokkal inkább az önkifejezés eszköze ez a mondat.

A sisak, azzal a bizonyos felirattal


„Ez nem a Red Bull ellen szól. Kizárólag arról, hogy a Renault-nál megvan a szabadságom ahhoz, hogy azt csináljak, amit csak akarok. Szóval a „ne légy olyan, mint ők” tulajdonképpen csak egy kis bátorítás, hogy merjünk önmagunk lenni és ne kövessük a trendeket. Úgy éreztem, szükségem lesz valami őrült és kifejező szlogenre. Ha valaki valamit máshogyan szeretne csinálni, akkor tegye azt büszkén” – mondta Ricciardo az ESPN-nek.

Az ausztrál versenyző első renault-s futama nem sikerült valami fényesre, mivel előbb a rajtnál leszakadt az első szárnya, majd később kiállni kényszerült hazai közönség előtt, ami miatt a Renault-nál nem voltak megelégedve vele.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: