DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardót leszívta hazai versenyhétvégéje

Nem elég, hogy kieséssel zárta szülőföldje F1-es versenyét, még az azt felvezető napok is lestrapálták az ausztrál pilótát. Jövőre biztos, hogy nem vállal ennyi PR-eseményt.

Kudarcot megelőző fárasztó felvezetés – így lehetne röviden jellemezni Daniel Ricciardo 2019-es hazai Formula-1-es versenyhétvégéjét. Az ausztrál pilóta egy eredménytelen szezonnyitót tudhat maga mögött, az időmérő edzésen mindössze a tizenkettedik helyet sikerült megszereznie, a versenyen pedig egy baleset, majd a kiesés tette fel az i-re a pontot számára. Ha az utólagos rossz kedvéhez ez nem lenne elég, akkor ott vannak a hétvégét felvezető napjai, amik a végeredményt elnézve mondhatni feleslegesen fárasztották őt. 

ricciardo-portre-20194



Hazai sztárként a pénteki szabadedzéseket megelőzően forgatott a helyiekkel és a Renault sajtósaival, vezette Rick Kelly Nissan Supercarját, szerepelt az F1 Live eseményén, és megjelent számtalan egyéb PR-eseményen. Szavaiból egyértelműen kivehető, mennyire csalódottan és fáradtan távozik otthonról.

„Egyszerűen kimerültem. Ilyenkor próbálok mindenkit kielégíteni, magamra pedig nem figyelek. Ez jövőre meg fog változni” – árulta el Ricciardo, aki külön kiemelte, hogy nem a kötelezettségeire fogja a hétvégi gyenge szereplését, de azt sem titkolja, hogy ez is hozzátett az összességében kiábrándító helyzethez. „Ez kemény. Úgy érzem, hogy egész héten… ez egy nehéz hét. Folyamatos hajtás van, sosem tudok eleget adni, pedig úgy érzem, hogy még annál is többet adok. Nem akarom erre kenni, de biztos, hogy… nem is tudom, több okból is megviselt vagyok” – tette hozzá.

A Renault másik pilótája pozitívabb érzelmekről számolhat be, Nico Hülkenberg ugyanis a tizenegyedik helyről rajtolva a hetedikként fejezte be a versenyt, így hat pontot zsebelt be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: