DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen nem jósolgat, inkább munkára buzdít

Nem jósolgat, inkább a befektetett munka fontosságát hangsúlyozza a 2019-es idény rajtjára készülve Kimi Raikkönen, aki idén már nem a Ferrari, hanem régi-új csapata, az Alfa Romeo Racinggé átkeresztelkedett Sauber színeiben nyomja a gázt. A formula.hu az évadnyitó helyszínén, a melbourne-i Albert Parkban hallgatta meg a finn klasszis gondolatait az előttünk álló idénnyel kapcsolatban.

„Nagyon örülök annak, hogy végre újra versenyezhetünk, elvégre ezért csináljuk ezt az egészet. A téli időszak után jó lesz végre meglátni, hogy ki az, aki tényleg gyors és ki az, aki nem, szóval ez valóban fokozza picit az izgalmakat” – fogalmazott a 2007-es világbajnok arra a kérdésre válaszolva, hogy pályafutása 17. F1-es idényének nyitánya képes-e még mindig lázba hozni.

00119001_273



Ugyan az Alfa Romeo Racing előszezonja roppant ígéretesen alakult, a finn versenyző egyelőre óvatos és nem kívánt részletekbe bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy milyen várakozásokkal vág neki az évadnak. „Nehéz bármit mondani, mivel itt vezethetjük az autókat először olyan körülmények között, amelyek többé-kevésbé hasonlóak ahhoz, mint ami a szezon során, a versenyhétvégéken vár ránk. Meglátjuk, hogy hol tartunk. Bízom benne, hogy minden simán megy majd és ki tudjuk hozni az autóból a legtöbbet. Ez nagyon fontos, mivel a jelek szerint egy olyan boly tagjai vagyunk, amelybe számos csapat beletartozik. Akármilyen eredményt is érünk el ezen a hétvégén, az a legfontosabb, hogy a folytatásban dolgozunk kell az előrelépés érdekében” – mondta a Jégember.

Az idei évadra eszközölt technikai szabályváltozásokkal kapcsolatban a finn megjegyezte, hogy reményei szerint hozzájárulnak majd ahhoz, hogy „a versenyzők és a nézők számára is izgalmasabbak és mókásabbak” legyenek a futamok. A legutóbbi szabálymódosításról – amelynek értelmében a futamok leggyorsabb köréért pont jár majd – igazi „raikkönenes” stílusban beszélt: „Engem nem kérdeztek meg róla, amikor megalkották ezt a szabályt. Fogalmam sincs, hogy milyen hatása lesz ennek a módosításnak” – mondta a pilóta, aki egyébként a leggyorsabb körök örökranglistáján a 2. helyet foglalja el Michael Schumacher mögött.

Csapatváltásával a finn tulajdonképpen visszatért legelső F1-es munkaadójához, hiszen 2001-ben a Sauber istálló kötelékében debütált az Ausztrál Nagydíjon. Arra a kérdésre, hogy milyen a régi-új csapat – ahol Fred Vasseur a főnöke és Antonio Giovinazzi a csapattársa – hangulata, a versenyző megjegyezte: „Nyilvánvalóan ez az istálló más, egészen eltérő azoktól, ahol az utóbbi időben versenyeztem. Sokkal kevesebben vagyunk, mint például a Ferrarinál, de az emberek nagyon kedvesek. Jól érzem itt magam” – mondta a versenyző, aki az egyik svájci újságíró érdeklődésére kifejtette, hogy bár Svájcban él és egy svájci csapatnál versenyez, nem érzi magát helvétnek: „Szeretek ott élni, ráadásul az utazások szempontjából is nagyon jó helyen van, ami számomra különösen hasznos, mert sokat vagyok úton. Az is nagyszerű, hogy így közel vagyok a csapatomhoz és ez nagy segítséget jelent a munkában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: