DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Nem csak duma a hátrányunk

A Mercedes mindkét pilótája kitart amellett, hogy a csapatra munka vár, ha a Ferrari szintjét akarja hozni. A címvédő azt is hozzátette: a Mercedes nem készült fejlesztéssel Ausztráliára a riválisokkal ellentétben.

Annak ellenére, hogy a Ferrari és Mercedes legjobb körideje között – Sebastian Vettel és Lewis Hamilton révén – csupán 0,003 másodperc volt a különbség a barcelonai teszten, a címvédő istálló tábora számos alkalommal úgy nyilatkozott, hogy a lemaradásban vannak a rivális alakulathoz képest: Hamilton egy alkalommal azt mondta, akár fél másodperc a különbség. Ausztráliában az ötszörös világbajnok állította, a Mercedes nem ködösített:

„Úgy gondolom, a dolgok elég világosak voltak, bár nehéz megmondani, ki mit csinált a teszten. Ezért természetes, hogy a teljes igazság akkor derül ki, ha holnap a pályára megyünk. Aztán az időmérőn kapunk még jobb képet, végül pedig az első pár verseny alapján alkothatunk elképzelést arról, melyik csapat hol áll. De amikor azt mondtunk, hogy még munka vár ránk, az nem csak duma volt. Munka vár ránk” – idézi a motorsport.com Hamiltont.



A Mercedes W10 volt az a konstrukció, amely a két teszt között egészen megújult. A második gyakorláson használt verzióhoz képest nem lesz nagy újítás Melbourne-ben, mondja Hamilton: „A tesztelés után mindenki megtesz egy lépést, az autó itt már frissebb, és jobban értjük, ahogy mindenki más is. Fejlesztéseket azonban nem hoztunk. Érdekes lesz látni, a Red Bull fejlesztési csomagja hogyan működik, plusz általában a Ferrari szintén hoz egy csomagot az első versenyre.”

A másik autó pilótája, Valtteri Bottas is úgy nyilatkozott a teszten, hogy a Ferrari konstrukciója ütőképesebb: az SF90-t stabilabbnak nevezte a W10-nél.

„Határozottan kicsit más az érzés, mint az elmúlt években. Úgy vélem, a barcelonai tesztelésen rendszerint nagyon erősek vagyunk, az elmúlt években pedig azt láttuk, hogy ezen a helyszínen a Ferrari mindig jó. Most tényként tudjuk, hogy nagyon erősek lesznek, és tényleg fejlődnünk kell, ha le akarjuk győzni őket” – nyilatkozta a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: