DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Melbourne-ből jelentjük: Minden ausztrál sárga akar lenni

Melbourne tárt karokkal várja, hogy a hétvégén végre elkezdődjön a 2019-es F1-es világbajnoki sorozat, s jó esély van arra is, hogy Daniel Ricciardo megkapja honfitársaitól azt, amit a leginkább szeretne. A formula.hu helyszíni jelentése az évadnyitó Ausztrál Nagydíjnak otthont adó városból.

Melbourne tárt karokkal várja, hogy a hétvégén végre elkezdődjön a 2019-es F1-es világbajnoki sorozat, s jó esély van arra is, hogy Daniel Ricciardo megkapja honfitársaitól azt, amit a leginkább szeretne. A formula.hu helyszíni jelentése az évadnyitó Ausztrál Nagydíjnak otthont adó városból.

Hogy mit vár, mit szeretne kapni az idei évre a Red Bulltól a Renault-hoz igazoló pilóta a mindig lelkes „auszi” szurkolóhadtól? „Tudom, hogy az ausztrál szurkolók ott lesznek és biztatnak majd engem, mint a mezőny egyetlen hazai versenyzőjét. Abban is reménykedem, hogy a nézőtéren tengernyi sárga színt látok majd, amely biztosan komoly motivációként hat majd” – árulta el vágyát a perth-i születésű versenyző, aki a kilátásaival kapcsolatban csupán annyit árult el, hogy a rajongók óriási várakozása és a kiemelt figyelem ellenére – mint mondta - „realistának kell maradnunk”.

IMG_20190312_142035



A szurkolókra biztosan nem lesz panasza Ricciardónak: noha a szakmai vélemények alapján a csapatváltásnak köszönhetően futamgyőzelmeket, dobogós helyezéseket aligha várhatnak mostanában kedvencüktől, gyaníthatóan sárgába borítják majd az Albert Park útjain kialakított városi pályát. A nyüzsgő nagyváros különböző pontjain felállított hivatalos merchandising értékesítési pontokra hétfő este érkeztek meg a Renault idei szurkolói öltözékei, amelyeknél keresettebb portéka aligha akad ezekben a napokban Victoria állam fővárosában. A termékek szépen fogynak, még úgy is, hogy a formula.hu információi szerint a rajongók szerint van egy kis „bibi” a Ricciardo-trikókkal…

„Úgy viszik az új trikókat, mint a cukrot. Tegnap érkezett meg az első szállítmány és ma reggel óta rengeteget adtunk el ezekből” – mondta a formula.hu-nak az egyik belvárosi értékesítési pont munkatársa, aki elárulta azt is, hogy mi a Ricciardo-szurkoló ausztrálok legfőbb problémája: „Sokan megjegyezték, hogy ennek az új renault-s szurkolói viseletnek a színvilága túlságosan hasonlít a Richmond FC mezére. A Richmond FC egy ausztrálfoci-csapat itt az országban, de Melbourne térségében nem örvend túl nagy népszerűségnek. Sokan voltak, akik fintorogtak a sárga és fekete színek eloszlásának aránya miatt, abban viszont mindenki egyetértett, az a legfontosabb, hogy Daniel jól szerepeljen a hétvégén!”

IMG_20190312_142130

A nyüzsgő nagyvárosban a kora ősz kedden az előző napokhoz képest szelesebb, csípősebb időt produkált, ám így is érezhető volt, hogy már a hétvégi F1-es nyitány áll az érdeklődés középpontjában. Mindenfelé felbukkantak a saját kedvencüket biztató öltözékben pózoló rajongók, a forgatagban mindenütt fel-feltűntek a szimpátiát kifejező sapkák, trikók. Akik már a helyszínen vannak, akár már szerdán találkozhatnak a versenyzőkkel és a csapatfőnökökkel, mivel a sportág tulajdonosa, a Liberty Media most először szervez nyilvános évadnyitó partit, nyilvánvalóan ezzel is ráerősítve saját irányvonalukra, a szurkolók felé történő nyitásra.

Az esemény helyszíne a Federation Square lesz, ahol kedden már javában zajlottak az előkészületek: a színpad már áll, F1-es zászlók lobognak mindenfelé, a hátteret pedig Melbourne üzleti negyedének felhőkarcolói és toronyházai biztosítják. A rendezvényen helyi sztár DJ-k is szórakoztatják majd a nagyérdeműt, akik a szervezők reményei szerint sokezres létszámban képviseltetik majd magukat. Ha azt vesszük alapul, amit kedden láttunk a városban, nagyon nem is lőnek majd mellé az előzetes várakozásaikkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: