DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Croft: Hamilton még a Ferrarinál is befejezheti

A Sky Sports szakértője, David Croft nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Hamilton a Ferrarinál fejezze be pályafutását, amennyiben a Mercedes lemaradna az olaszoktól a következő években.

Bár néhány alaptalan pletyka szárnyra kapott, melyek szerint Lewis Hamilton szóba került a Ferrarinál, de ő és a Mercedes hamar lehűtötték a kedélyeket, és egy 2020-ig szóló megállapodást írtak alá.

Ugyanakkor a Liberty Media komoly változtatásokat szeretne bevezetni 2021-től, és David Croft szerint ha a Ferrari ígéretesebb helyzetbe kerül 2020 végére, könnyen lehet, hogy az ötszörös világbajnok brit a maranellóiaknál fejezi be a pályafutását.

Egy biztos: Hamilton érdeklődő típus


„Nem lenne jó látvány Hamilton egy Ferrariban, de megtörténhet, szóval nem szabad leírni ezt a lehetőséget. Biztos vagyok benne, hogy Lewis fejében is megfordult egyszer-kétszer ez a lehetőség. Ha a Ferrari épít egy világbajnok autót, megtörténhet” – mondta Croft az Express Sportnak.

A Mercedes idén a rekordot jelentő hatodik zsinórban megszerzett világbajnoki címért száll harcba, de Croft szerint nem a Ferrari lesz az egyetlen ellenfelük: „A Red Bull és Max Verstappen egyre jobbak és jobbak lesznek, a csapattársa Pierre Gasly pedig szintén benne lehet a világbajnoki harcban.”

„Három csapat hat pilótája lehet esélyes minden egyes futamon a győzelemre, és végső soron ez az, amire vágynak a rajongók: változatosságra és versengésre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: