DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Nem vagyok már fiatal tehetség

A Red Bull holland F1-es pilótája szerint négy szezonnal a zsebében már nem lehet kifogás a tapasztalatlanság. El tudja képzelni, hogy még akár húsz évig a száguldó cirkuszban maradjon.

Nem tartja magát többé fiatal tehetségnek Max Verstappen, erről beszélt Spanyolországban a Reuters kérdésére. A Red Bull holland Formula-1-es pilótája ugyan még csak 21 éves és új csapattársa, Pierre Gasly két évvel idősebb nála, kettejük közül mégis Verstappen a tapasztaltabb és talán az érettebb versenyző is.

"Nem értékelhetem magam tovább így (fiatal tehetségként), mert már végigcsináltam négy szezont a Formula-1-ben" - nyilatkozta Verstappen. "Ez már az ötödik évem lesz, szóval nem lehet több kifogás, érettnek kell lenni. Egyébként sosem voltam Mad Max, csak egyszerűen Max, aki megpróbálta a legjobb eredményt hozni a csapatának" - reagált arra, hogy sokan Mad Maxnek nevezték néha őrült, túlságosan rizikós manőverei miatt.

madmax



"Pilótaként mindig ugyanaz a srác leszek. Megpróbálom a lehető legjobb eredményt elérni, nem azért vagyok ott, hogy belenyugodjak a második vagy a harmadik helyezésbe. Győztes vagyok és minden egyes futamot meg akarok nyerni és mindig meg fogom ezt próbálni. Persze ha valaki a bajnoki címért küzd, akkor néha elég a második hely, nyilván. De a Formula-1-ben én még sosem voltam ebben a helyzetben, szóval ha bármikor esélyem nyílik egy győzelemre, azt megpróbálom megragadni" - magyarázta a hozzáállását a holland.

Nagyon-nagyon korán kezdte meg F1-es pályafutását, de a tervei szerint nagyon sokáig el is nyújtaná azt, legalábbis jelen állás szerint. "A célom az, hogy legalább tizenöt évig itt legyek. Ebből van még tizenegy, akkor leszek harminckét éves. Talán tudok vezetni harminchat, harminchét éves koromig. Vagy negyvenig. Ez attól is függ, hogy mennyi ideig tetszik. Talán negyvenkettő."

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint pilótája érettebb és megfontoltabb már, jobban érzi azt, hogy felelőssége van és Daniel Ricciardo távozásával még inkább előtérbe kerül az ő szava az autó fejlesztését illetően. "Talán egy kicsit jobban hallgatnak majd rám, de nem nagyon aggódok emiatt, nem sokat gondolkodok ezek, mert magabiztos vagyok azt illetően, hogy jó információt adok."

"Szerintem ezt már a gokartos időkben megtanultam, amikor az apámmal dolgoztam együtt. A részletekre való odafigyelés nagyon fontos, mert a gokartban még kisebbek a különbségek, szóval bármit is érzünk, vagy találunk, az meghozhatja a győzelmet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: