DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lowe nincs a Williamsnél – távozhat?

Sajtóinformációk szerint Paddy Lowe jelenleg nem vesz részt a Williamsnél zajló munkákban és ezt a csapat szóvivője is megerősítette - egyesek szerint ez már a távozásának első jele.

Múlt héten Barcelonában még arról beszélt Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója, hogy a késés és a gyengére sikerült autó ellenére nem érzi úgy, hogy veszélyben lenne a pozíciója, mert egy embert felelőssé tenni, vagy komolyabb személyi változásokat eszközölni esztelen lenne. Alig néhány nappal ezt követően azonban úgy tűnik, hogy Lowe már nem is technikai igazgató.

lo



Az Autosport forrásai szerint a szakember már nem látja el a feladatát, nem vesz részt a Williams működésében, ezt pedig a csapat egyik szóvivője is megerősítette, igaz, hozzátette, hogy személyes okok miatt van távol. Arról nem beszélt, hogy a hosszabb távú jövőjével mi a helyzet, de a pletykák szerint ez is veszélyben van és a távozásán dolgoznak, amit viszont megnehezít, hogy Lowe részvényessé is vált, amikor a Williamshez érkezett.

Lowe egyébként nemrég azt is mondta, hogy az új autójuk sokkal jobb alapokkal rendelkezik, mint a tavalyi, úgyhogy több benne a potenciál, de a pilóták közül sem George Russell, sem Robert Kubica nem mondot túl sok jót nyilvánosan és természetesen az sem segít, hogy a többiekhez képest abszolút felkészületlenül érkeznek meg Melbourne-be, mert az autó késése miatt két és fél nappal rövidebb volt számukra a teszt.

Úgy fest, hogy az élet továbbra sem egyszerű Grove-ban...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: