DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ticktum 2019-ben már tényleg tesztelné a Red Bullt

A Red Bull üdvöskéje már tavaly is szeretett volna részt venni a hungaroringi gyakorláson, akkor azonban a szuperlicensz-pontrendszer kiszúrt vele. A teszthez most már van elegendő pontja, 2020-ra pedig reméli, a versenyzéshez is lesz.

A Red Bull junioprogramjában pallérozódó Dan Ticktum már tavaly is szeretett volna részt venni a nyári szünet elején a Hungaroringen rendezett kollektív teszten, és a csapatnak is hasonlóak voltak a szándékai, ám végül erre a feleknek a nem olyan rég érvényben lévő szuperlicensz-pontrendszer miatt nem volt erre lehetőségük.

Akkor nem volt meg Ticktumnak a nemzetközi A licensz, amely ahhoz lett volna elegendő, hogy teszteken F1-es autót vezethessen, azóta viszont az angol másodikként zárt az F3-as Európa-bajnokságon, illetve behúzta a makaói F3-as versenyt is, így jelenleg már 35 egység áll a neve mellett szuperlicensz-pontként, ezzel az előbb említett lehetőség már bőven megvalósulhat, sőt, akár pénteki szabadedzéseken is vezetheti az energiaitalosok autóját. 

Már ha a csapat úgy akarja. A Red Bull ugyanis Ticktum szerint sem döntött még arról, lehetőséget ad-e neki, annak viszont örült, hogy a múlt héten a Suzukában rendezett szurkolói parádén vezethette a 2011-es RB7-et. Erre alapoz a további reményeivel kapcsolatban.

04118002_249 



„A múlt heti menetet nagyon élveztem, és óriási megtiszteltetés volt, hogy a munkaadóm arra kért, én képviseljem őket egy ilyen rendezvényen” - fogalmazott Ticktum. „Nagyon örültem neki, és jól is alakult. Remélhetőleg az RB15-öst is tesztelni tudom valamikor idén, de egyelőre semmi nincs még megerősítve. Remélem, tesztelhetek. Addig viszont itt (a Super Formulában) kell rendesen összeraknom magam, ha pedig ez sikerül, remélhetőleg lehetőséget kapok.”

Ő maga és a környezete is csak ezzel van elfoglalva, de tudja, az F1-gyel kapcsolatban türelmesnek kell lennie. „Azt hiszem, túlságosan erre fókuszálok. Túl sokat gondolok rá. Mindenki erről kérdezget, de előbb kell ehhez itt is egy jó év, aztán lehet szó az F1-ről. Ha ez sikerül, a legvalószínűbb forgatókönyv talán a Toro Rosso lehet. Aztán ki tudja. De addig is jól kell teljesítenem. De nem szabad rágörcsölnöm erre. Lehet, hogy az egész csak öt éven belül jön el, én meg mindig is hajlamos voltam túl sokat rágódni a jövőn. Szóval, előbb jöjjön egy jó év a Super Formulában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: