DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Tovább vizsgálja Vettel balesetét a Ferrari

Bár a maranellóiak arra jutottak, hogy egy idegen tárgytól kapott ütés miatt hibásodott meg a felni a német szerdai incidense során, Mattia Binotto szerint még alaposabban át fogják nézni az adatokat.

Míg az első teszthét gyakorlatilag problémamentesen sikerült a Ferrari számára Barcelonában, addig a második héten már több kisebb-nagyobb gond hátráltatta őket. Mind közül kiemelkedik azonban Sebastian Vettel szerda délelőtti balesete a 3-as kanyarban, amelyben olyannyira összetört az SF90-es, hogy aznap már nem is igazán tudtak pályára gurulni vele.

vettel-teszt-barcelona-dppi-2



Az olasz istálló egy nappal később közölte, hogy a vizsgálataik alapján egy „idegen tárgy okozta ütés” következtében már a baleset előtt néhány másodperccel megsérült Vettel bal első abroncsának felnije. A Formula-1 hivatalos honlapja közzétett felvételen azonban sok szakértő szerint nem látszik semmiféle idegen tárgy, s Mattia Binotto csapatvezető pénteki nyilatkozata is arra utalhat, hogy ők sincsenek teljesen meggyőződve róla, hogy ez történt:

„Átnéztük az összes adatot, hogy megértsük a probléma eredetét és okozóját” – idézi Binottót az F1i.com. „Úgy vélem, nagyon balszerencsés helyzet volt. Azt gondoljuk, hogy felnihiba okozta a balesetet. A felni akkor sérült meg, amikor egy külső ütést kapott a pályán, szóval ez olyasmi, amit nem lehet elkerülni. Részünkről eddig ez a legjobb magyarázat, amit adhatunk a történtekre. Viszont biztosra kell mennünk, ezért még alaposabban átnézzük az adatokat és az összes részletet. Megoldunk minden problémát, amely még esetlegesen felmerülhet.”

Binotto egyébként éppen az ehhez vagy épp a péntek délutáni elektronikai gondokhoz hasonló apró megindások miatt fogalmazott úgy, hogy az erős tempó és a stabilnak tűnő autó ellenére sem állnak még teljesen készen a két hét múlva esedékes melbourne-i szezonnyitóra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: