DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

AFM március: Helló, 2019!

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legújabb száma, amely a nyakunkon lévő Formula-1-es szezonnyitóra való felkészülés jegyében telt: a lapból most sem hiányozhat a nagyszabású csapatelőzetes!

Az F1-es szezonok kezdete azért is különleges, mert minden más sportág idénykezdetétől eltér: ez egy olyan szakasszal indul, ami nem ismétlődik meg többször az év során, az autóbemutatók előtti várakozás, majd a tesztek találgatása utánozhatatlan izgalommal tölti el a rajongókat. A magazin igyekezett is átadni ezt a hangulatot a mezőny mind a tíz csapatát sorra vevő szezonelőzetessel és a teszteken látott első szárnypróbálgatások összefoglalójával. A több mint húszoldalas évindító szekciónk áttanulmányozása után tisztább kép kapható minden autó, csapat és pilóta 2019-es esélyeiről, reményeiről.

Pár éve még arról szólt a fáma, hogy a Ferrari pilótanevelő programja elég gyenge hatékonysággal képes csak kinevelni a jövő F1-eseit, és egy fiatalnak érdemesebb a Red Bullra, a Mercedesre vagy a McLarenre feltennie a pénzét. 2019-re azonban látványosan fordult a kocka, és két nagy horderejű hír irányította a figyelmet a Ferrari tíz éve működő versenyzői akadémiájára: Charles Leclerc személyében az első növendék jutott el a Scuderia ülésébe, Mick Schumacher pedig a csapat legendás pilótájának fiaként választotta az utánpótlás-nevelő programot. Az Autósport és Formula Magazin bemutatja, hogyan emelkedett fel a népszerűségi ranglistán a Ferrari pilótaképzője.

További témák a lapból:

- A 2019-es új szabályok apraja-nagyja egy helyen

- Interjú az Alfa Romeo magyar modellépítőjével

- F1-es istállók, melyek a rajtrácsig sem jutottak el

- 2050-es versenyautót álmodott meg a McLaren

- A kitartás bajnokai: így tört a csúcsra a Toyota

- WRC: Bajnoki cím után válságban az M-Sport

- Zell am See és a téli versenyzés hagyománya

- MotoGP: Marquez műtétje esély a többieknek?

- A teherautókrossz magyarországi története – 2. rész

- Toyota Supra, egy legenda visszatérése

- Divatba hozza az eleganciát a Peugeot 508

- Egy lány – egy autó: Dorina és a Mustang

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: