DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Szabad versenyt ígér a Ferrari csapatfőnöke

Elhangzott Mattia Binotto csapatfőnök szájából egy kétértelmű nyilatkozat, mely szerint egyes helyzetekben a szezon elején Vettelt előnyben fogják részesíteni. A Scuderia főnöke most tisztázta: nem fogják Leclerc-t arra kérni, hogy lassítson, a német nagyobb rutinját azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A Scuderia Ferrari új csapatfőnöke, Mattia Binotto az SF90 bemutatásán tett egy nyilatkozatot, mely hallatán többen összevonták szemöldöküket. „Normális, különösen a szezon ilyen korai szakaszában, hogy a különleges helyzetekben Sebastiant fogjuk előnyben részesíteni. Ő az a vezéregyéniség, akivel megcélozzuk a bajnoki címet” – hangzott Binotto akkori nyilatkozata, melyet most korrigált.

„Nyilvánvaló, hogy ők ketten szabadon harcolhatnak majd. Nem fogjuk Charles-t arra kérni, hogy lassítson. Sem Sebastiant, hogy legyen gyorsabb nála. Mindkettejüktől arra lesz szükség, hogy a maximumot hozzák” – idézi az Autosport a svájci-olaszt. „Azonban, ha lesznek kétes helyzetek a szezon kezdetén, akkor Sebastian az, aki több tapasztalattal rendelkezik, ő van velünk több éve, ő nyert már bajnoki címeket, tehát ő a mi bajnokunk…”



„Azt hiszem, ez a Ferrarinak is jó lesz. Ha már az elejétől fogva egyértelműek a szándékaink, akkor legalább nem fogunk hibákat elkövetni egy kétes szituációban” – tette hozzá Binotto. Ezzel arra célzott, hogy tavaly a Ferrarit épp azért kritizálták, mert nem kedvezett Vettelnek olyan helyzetekben, mikor a világbajnokság állása megkövetelte volna.

Leclerc már a tesztek során megállta helyét Ferrari-pilótaként, több tesztnapot élen zárt, összesítésben pedig – csütörtöki 1:16,231-es körével – csupán 0,010 másodperccel maradt el a két teszthét leggyorsabbjától, Vetteltől. Binottót nem lepte meg sebessége.

„Charles jó versenyző, egyértelmű, hogy nagyon gyors. Itt Barcelonában az autó megértésére fókuszál, az új csapattal és mérnökökkel való munkára. Nem gondolom, hogy kettőjük között csata lett volna a pályán. Igaz, hogy hasonló köridőket futottak, de ez azt demonstrálja, hogy Charles jó és gyors versenyző. Azt hiszem, ezt a múltból már tudtuk, hiszen sok éve a Ferrarihoz tartozik, tavaly pedig a Sauberben szintén megmutatta magát. Nem hiszem, hogy ilyen tekintetben Charles meglepetést okozott volna. Nem a tesztelésből derült ki, hogy jó választás volt számunkra. Persze, hogy az volt, de a szezon többet elárul majd” – mondta Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: