DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szirotkin: Nagyon sajnálom a Williamst

Annak ellenére, hogy Szergej Szirotkin mindössze egyetlen évet töltött a Williams pilótájaként, az orosz nagyon sajnálja egykori csapata jelenlegi helyzetét, és reméli, hamarosan minden rendbe jön az istállónál.

Az orosz pilóta 2018-ban versenyzett a Williams csapat színeiben, éppen abban az évben, amikor a brit istálló története egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta azzal, hogy a konstruktőri világbajnokságban mindössze hét egységgel az utolsó helyén végzett. Szirotkin év végén csapattársával, Lance Stroll-lal együtt elbúcsúzott a csapattól, helyüket pedig Robert Kubica és George Russell vették át.

A grove-i bázisú istálló ellenben a 2019-es szezont sem kezdte előnyösebb helyzetből. Az első téli tesztre ugyanis két nappal később, szerdán hajnalban érkeztek meg, mivel nem készült el időben az új versenygépük. Szirotkin, aki kedden hivatalosan is megerősítette, hogy a Renault teszt- és tartalékversenyzőként tér vissza az F1-be, elmondta, rossz látni, hogy egykori csapata továbbra is ennyire küszködik az F1-ben maradásért.



„Mindannyian tudjuk, hogy a csapat nagyon nehéz helyzetben van. De annak ellenére, hogy hogy csak egy szezont töltöttem velük, rengeteg jó barátom dolgozik a csapatnál. Egy év ugyanis nagyon hosszú idő, és mi a gyárban, a versenypályán is nagyon sok napot töltöttünk együtt, és sokszor találtuk magunk nehéz helyzetekben, ezért úgy érzem, mintha mindig is a csapat része lettem volna” – mondta Szirotkin, aki a Williams pilótájaként egy pontot szerzett, amikor az Olasz Nagydíjon a tizedik helyen intették le.

„Tudom, hogy együtt milyen sokat dolgoztunk a fejlesztéseken, ezért nagyon sajnálom őket, mert van néhány nehézségük, amik hátráltatják őket abban, hogy meg tudják mutatni, mire képesek valójában. Nem szeretnék részletekbe menni, de mivel tudom, milyen emberek dolgoznak ott, azt is tudom, hogy ennél sokkal többet érdemelnek. Ezért szeretnék nekik minden jót kívánni, és remélem, hamarosan megkapják mindazt, amit érdemelnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: