DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leclerc: Van még bennünk tartalék

Délelőtt úgy ostromolta a tavalyi pole-pozíciós köridőt a Ferrarival, hogy állítása szerint nem is nyomta padlógázon. Charles Leclerc értékelte a szezonnyitó előtti utolsó gyakorlását.

Ma teljesíti utolsó etapját a barcelonai Formula-1-es teszten a Ferrari fiatalja, Charles Leclerc, aki a csütörtöki nap első felében egészen elképesztő tempót diktált, 1:16.231-es körével egy tizedmásodpercre megközelítette a tavalyi pole-pozíciós időt. A monacói pilóta magabiztosan fejtegette a délelőtt történteket, külön kiemelve azt, hogy maradt még tartalék a szélvészgyors Ferrariban.

leclerc-teszt-barcelona-1

Másfél hete még 1,5 másodperces lassulást jósoltak a szkértők...


„Ahogy a többi csapat, úgy természetesen mi sem nyomtuk meg. Van még ráhagyás, bennem is maradt tartalék, de tanulnom is kell még. Én és az autó is körről körre egyre magabiztosabbá válunk, szóval jók a kilátások” – nyilatkozta a csütörtöki gyakorlásáról.

Leclerc múlt hétről hozott magabiztossága a Ferrari tegnapi balesetét követően sem szenvedett csorbát, a teszten így mindössze egyetlen egy dolgot szeretne még kipipálni, az pedig a versenyszimuláció. „Jónak érzem az autót, az egyensúlya az első naptól kezdve rendben van, és ez mára sem változott meg. Különösen a tegnapi helyzetet figyelembe véve pozitív a mai nap. Semmit nem jelent az élen állni, de azért jó érzés” – értékelte, ám azt nem próbálta meg belőni, vajon hol állhat az erősorrendben a Ferrari. „Ezt nehéz megmondani, ez csak teszt. Erősnek tűnünk, de nem tudjuk, hogy a többiek mennyire altatnak – erre csak az időmérőn derül fény. A munkánkkal mindenesetre elégedettek vagyunk.”

Arra a kérdésre, hogy saját pénzével fogadna-e a Ferrari sikerére, a monacói igennel válaszolt. „Jelen pillanatban elégedett vagyok, szóval megtenném.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: