DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Nem rossz, de még nem is elég jó

A téli teszt eddigi legjobb idejét szerdán Carlos Sainz futotta a McLarennel. A spanyol viszont nem ragadtatta el magát, szerinte ugyanis még mindig nagyon távol állnak attól, amire a Ferrari vagy a Red Bull lenne képes.

A második teszthét első két napján a McLaren pilótái szállították a leggyorsabb időeredményeket Barcelonában. Kedden Lando Norris, szerdán pedig Carlos Sainz zártak a legjobb idővel az élen, ráadásul a spanyol az 1:17,144-gyel az eddigi hat tesztnap leggyorsabb idejét teljesítette. Ám Norrishoz hasonlóan Sainz sem volt elragadtatva ettől az elsőségtől, szerinte ugyanis az MCL34-et még rengeteg területen kell fejleszteniük ahhoz, hogy Ausztráliában már valóban versenyképesek legyenek.

„Továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk, mert annak ellenére, hogy ez az idő a barcelonai pályán jónak számít, a Ferrari és a Red Bull ennél sokkal többre képes. Szóval egyelőre nagyon nyugodt és elővigyázatos vagyok” – kezdte nyilatkozatát Sainz a tesztnap leintését követően. „A legfontosabb dolog az, hogy úgy fejezzük be ezt a néhány tesztnapot, hogy az autó mindig egy fokkal jobb legyen. Az egyensúlya már mindenképpen javult az elmúlt időszakban, de még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk.”



A spanyol, aki 133 kört tett meg a barcelonai aszfaltcsíkon, nem zárta problémamentesen a napját, az egyik délelőtti pályára hajtásakor ugyanis a bokszutca kijáratánál megállt alatta a McLaren. Sainz szerint az ilyen jellegű technikai meghibásodások ellenére a csapaton belül nincs jele aggodalomnak. A tesztelés kezdete óta ugyanis szinte minden területen fejlesztették a versenygépet, ezért elmondása szerint normális, ha néhány darab még nem működik megfelelően.

„Minden nap próbálunk több kört megtenni, mint előtte, erre való a tesztelés, mert ha most nem találjuk meg a problémákat és a meghibásodásokat, akkor az azt jelenti, hogy nem megyünk eleget. Valóban vannak gondok, de már dolgozunk rajtuk, aztán visszamegyünk a pályára, megteszünk 130 kört. Szóval ez jó hír, mert ez azt jelenti, hogy fejlődünk.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: