DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Perez idén még durvább középmezőnyre számít

A Racing Point mexikói pilótája bár a köridőkkel egyelőre nem foglalkozott, a barcelonai tesztről azt a következtetést már levonta, hogy a középmezőny várhatóan még a tavalyinál is keményebb lesz.

Sergio Perez szerint a Formula-1 2019-es szezonjában már nem lesz olyan, hogy gyengébb középcsapat. A Renault, a Haas, a Force India, a Sauber és a Toro Rosso alkotta „Formula-1,5” mezőnye már tavaly is hihetetlenül kiélezett küzdelmet produkált, a mexikói pilóta szerint azonban ez a meccs idén még nagyobb fokozatra kapcsol. A 29 éves pilóta első benyomásai alapján több csapatban is megvan a potenciál arra, hogy meglepje ellenfeleit.

 perez-portre-2019-teszt



„A középmezőnyben nagyon erős Alfa Romeóra számítok, de ott vannak a Renault-k, a Toro Rossók is, szerintem lassú csapatokról már nem beszélhetünk. Bárki nagy meglepetést jelenthet” – fejtette ki véleményét a mexikói, aki hozzátette, ennek ellenére az ellenfelek köridőit még nem kezdte el kielemezni.

„Jelen pillanatban csak a saját dolgunkkal foglalkozunk. Tudjuk, hogy milyen a tesztelési időszak, de számíthatunk néhány meglepetésre. Korai még következtetést levonni, de szerintem nagyon, nagyon szoros lesz a középmezőny.”

Az előző szezon óta számos változás történt a középmezőny csapataival: A Sauber Alfa Romeóvá avanzsált, a Racing Pointnak talán ez volt az első tele, amikor nem szűkölködött pénzben, a McLaren szervezetén belül több kulcspozícióba új szakember került, a Toro Rosso mögött erősödött a Honda, de a Haas és a Renault sem fedte még fel lapjait. Végignézve ezeken a csapatokon, bróker legyen a talpán, aki képes megsaccolni, ki mellé milyen szorzót érdemes beállítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: