DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Bottas a 6 körnek is örül az új fejlesztésekkel

Teljesen ellentétes nyilatkozatot adott a Mercedes két pilótája kedden Barcelonában, mivelhogy teljesen ellentétes napjuk is volt. A csapat már a melbourne-i fejlesztésekkel érkezett, de csak Lewis Hamilton tudott hasznos adatokat gyűjteni.

A napot a brit pilóta kezdte és meg is tett négy óra alatt 83 kört, majd tényleg úgy szállhatott ki a W10-ből, mint aki jól végezte dolgát. A bajok azonban ezután következtek, hiszen amikor délután Valtteri Bottas ült a volán mögé, már az első körében le kellett parkolnia a pályán az autót. A csapat az olajnyomás problémáját vélte felfedezni, majd a teljes erőforrás kicserélése mellett döntött, s nagyjából három órába telt, hogy az utolsó percekre még munkába állíthassák finn pilótájukat.  

00219001_611



„Csodálatos nap volt Barcelonában, nagyon jól esett látni, hogy az eddiginél is több rajongó eljött” – kezdte nyilatkozatát a mindennel elégedett Hamilton alighanem még az ebédszünet ideje alatt, utána ugyanis már nem volt teendője a pályán. „Teljesítettük a programunkat, az autó viszonylag jónak érződött, előrelépést tettünk a múlt hét óta.”

Bottas neve mellett a nap végén viszont csak hét kör állt, vagyis a meghibásodás előtti kihajtásán kívül összesen hatszor tudott körbemenni.

„Sajnos négy műszakilag hibátlan nap után ma a napom nagy részét várakozással töltöttem” – kezdte Bottas. „De örülök, hogy pár körre így is maradt időm – a csapat szép munkát végzett annak érdekében, hogy még ki tudjak hajtani. Fontos volt, hogy legalább egy kicsit ráérezzek az új aerocsomagunkra. Persze nagyon kevés időt tölthettem a pályán, de úgy tűnik, hogy előrelépéseket tettünk.”

A csapat technikai igazgatója, James Allison megerősítette, hogy erre a hétre már azokat az elemeket helyezték fel az autóra, amelyeket a március 17-i szezonnyitón is szeretnének használni, a Hamilton által elvégzett munkából pedig megállapították, hogy az autó kissé másképp működik ezekkel az új fejlesztésekkel – noha azt már nem fejtette ki, hogy ezt pozitív vagy negatív értelemben mondta-e.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: