DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Kiábrándult, de újra hisz Verstappenben az ex-F1-es

2018-ban „óriási csalódást okozott” a holland Marc Surernek. Ehhez képes a svájci szakértő most már biztos abban, hogy a pilóta be tudja tölteni a csapatvezér szerepét a Red Bullnál.

A Renault-hoz igazoló Daniel Ricciardo távozása után nem kérdés, hogy a Red Bull Max Verstappenre építkezik a kezdődő Honda-motoros korszakban. A holland pilóta bár még mindig csupán 21 esztendős, de négy szezon rutinnal és ötszörös futamgyőztesként már tapasztalt versenyzőnek mondható. A szakértőként ténykedő egykori F1-es versenyző, Marc Surer elmondta, tavaly egy ponton elvesztette hitét az ifjú versenyzőben:

„Előző évben nagyon gyenge volt az elején, óriási csalódást okozott nekem” – mondta a 80-as években mérsékelt eredményekkel szereplő svájci Surer a holland motorsport.com-nak. „Őszintén elgondolkoztam azon, vajon még mindig a tanulási folyamatban tart-e. De aztán sikerült felküzdenie magát, a vége pedig egészen meggyőző volt. Remélhetőleg vezérként is képes lesz ugyanerre. Ha okosan vezet, akkor könnyen az elejében tud maradni.”



A tavalyi javulás meggyőzte a szakértőt, így a 2019-es szezon előtt már vezéregyéniségként tekint rá: „Képes lesz vezetni a csapatot idén. 2018 végén átvette a kezdeményezést és a felelősséget. Magas fokú érettséget mutatott, rendszeresen tudott jó eredményeket elérni. Úgy tűnik, sikerült megtennie a lépést, amely ahhoz szükséges, hogy stabilan és intelligensen teljesítsen.”

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is hasonlóan nyilatkozott: Verstappent sokkal érettebbnek tartja, és úgy véli, a tavaly hiányzó türelemmel ezúttal már nem lesz problémája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: