DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kvjat Ferraritól hozott tudásából hasznot húz a Toro Rosso

A visszatérő orosz pilóta motiváltsága, visszajelzései, csapatmunkája lenyűgözik csapatát: egy nagy plusz pedig az, hogy Kvjat egy szezont eltöltött a Ferrari maranellói központjában.

Az átigazolási manőverek közül az egyik leginkább meglepő volt, hogy a Toro Rosso visszahívta (nem először) korábbi versenyzőjét, Danyiil Kvjatot. Miután a csapat 2017 végén kirúgta, az orosz F1-es ülés híján a Ferrarinál töltött be szimulátorpilóta állást. Sok mindent látott, amit most Faenzában fel tudnak használni.

„Sok időt töltött a szimulátorban a Ferrarinál, ebből pedig mi profitálunk” – mondta Jody Egginton, a Toro Rosso helyettes műszaki igazgatója. „Ha egy versenyző távol töltött idő után tér vissza, új tapasztalatokra és új nézőpontra tesz szert. Dany távolléte abban is segített neki, hogy átértékeljen bizonyos dolgokat és összpontosítani tudjon rájuk.”



„Igazán hasznos visszajelzéseket adott, mivel jó referenciája van a velünk töltött korábbi évekből. Nagyon világosan elmondja, milyenek a kezdeti érzései az autóról. Szinte fanatikus, annyira motivált, és nagyon jó munkát végez. Tényleg nagyra értékeljük visszajelzéseit. Jó dolog, hogy korábbi tapasztalat birtokában van nálunk, emlékeztet minket erre-arra, erős visszajelzést ad, Alexszel (Albon) pedig fantasztikusan jól együtt tud dolgozni. Nagy segítség a csapatnak” – emelte ki Kvjat kvalitásait a szakember.

„A feladatra összpontosítva és elszánva tért vissza. Dany fantasztikus tehetséggel rendelkezik, ehhez jön fókuszáltsága, ezért jelen pillanatban boldogok vagyunk. Ismeri a csapatot, a csapat is ismeri őt, elvárásainkat pedig egyértelműen megfogalmaztuk neki, akárcsak ő a sajátjait nekünk. Ismerjük őt, de mégis új kezdet. Jó lehetőség Dany és a csapat számára is” – mondta Egginton, aki ténylegesen már most a technikai részleg vezetője, hivatalosan azonban március 25-től lesz a csapat műszaki igazgatója, mikor a posztot betöltő, McLarennel aláíró, ezért pihenőre küldött James Key szerződése érvényét veszíti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: