DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc örömmel okozna zavart a Ferrarinál

A fiatal monacói pozitív jelnek venné, ha a Ferrari nem tudna választani két gyors pilótája közül, ám egyelőre nem Vettel legyőzésével, hanem a fejlődéssel foglalkozik. De azzal nagyon.

A közeledő Formula-1-es szezonnal kapcsolatban sokan kíváncsiak, vajon vörös tűzállót húzva hogyan alakul a Ferrari neveltjének, Charles Leclerc-nek a sorsa Sebastian Vettel csapattársaként. A fiatal monacói pilóta mindössze egyetlen F1-es szezon alatt óriási szurkolóbázist szerzett magának, így rengetegen számítanak arra, hogy már az első ferraris évében felveszi a kesztyűt a legjobbakkal, és akár csapattársát is maga mögé utasítja. Leclerc hízelgőnek tartja ezt a rajongóktól, ám pontosan tudja, a sokszoros világbajnokokhoz képest még jócskán van hová fejlődnie.

 leclerc-portre-teszt-2019-1



„Természetesen örülni fogok, ha a lehető leghamarabb hozzászokok az autóhoz, és rögtön felveszem a tempót, de realista maradok, ez még csak a második szezonom az F1-ben, és sokat kell még tanulnom” – nyilatkozta Leclerc az Autosportnak. „Hosszú út áll előttem, és nem tudom leplezni, mennyire igyekszem felkészülni az első futamra. Jó jel, ha Mattiának fejtörést okoz két gyors pilóta menedzselése, de én most magammal foglalkozom, csak az számít, hogy minden köröm jobb legyen az előzőnél. Van még mit tanulnom, ez egy topcsapat, amelyben megvannak bizonyos folyamatok, amelyekhez eddig nem volt alkalmam hozzászokni.”

Versenyhétvégén közösen még nem vettek részt, de Leclerc máris érzi, mekkora előny egy négyszeres világbajnok csapattárs. „Seb nagyon jó visszajelzéseket ad [az autóról]. Erős technikai tudása van, amiben még sokat fejlődhetek. Az utóbbi öt-hat hetet a gyárban töltöttem, próbáltam megérteni a mögöttes folyamatokat. Ez tavaly az egyik gyenge pontom volt, szóval igyekszem fejlődni benne.”

leclerc-action-teszt-2019

Az előszezoni teszt első hete alapján szakértők szerint a Ferrari a mérce a mezőny számára, így könnyen elképzelhető, hogy Leclerc már a szezonnyitón a futamgyőzelemért fog harcolni, ám a 21 éves pilóta nem szeretne túl nagy elvárásokkal ilyen jellegű nyomást magára helyezni. „Az eredményekkel most nem igazán foglalkozom” – hárította a felvetést. „Magamra koncentrálok, igyekszem a lehető legjobb munkát végezni az autóban és azon kívül is, így biztos vagyok benne, hogy idővel az eredmények is megjelennek. Nem akarom magam azzal terhelni, hogy meg kell nyernem az első futamot” – fejtette ki hozzáállását a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: