DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Az első benyomások abszolút pozitívak

Annak ellenére, hogy egyelőre csak a Red Bullt tudja referenciapontként használni, és a második tesztnapja nem is volt problémamentes, Daniel Ricciardo pozitív benyomásokkal összegezte a Renault kormánya mögött szerzett eddigi tapasztalatait.

Daniel Ricciardo a vasárnapi bejáratást követően az első tesztnap délutánján töltött először hosszabb időt a Renault kormánya mögött, amivel végül a 11-ik leggyorsabb időt futotta és 44 kört tett meg a barcelonai aszfaltcsíkon. A második tesztnap viszont nem alakult problémamentesen az ausztrál számára. Két órával a kezdés után ugyanis leszakadt egy elem az RS19 hátsó szárnyáról, aminek következtében az egyes kanyarban kicsúszott, és habár nem törte össze az autót, a javítás miatt végül csak 29 kört jegyeztek a neve mellé.

Ricciardo a napját negatívan befolyásoló incidens ellenére pozitívan értékelte eddigi tapasztalatait. „Amíg megvolt az elem, minden rendben működött. Viszont miután letört, olyan volt, mintha nyitva maradt volna a DRS-em a kanyarban, ezért, amikor fékezni akartam, egyszerűen elvesztettem az autót és megpördültem. A falat sikerült elkerülnöm, de a hátsó szárny javítása nyilván elég sok időt vett igénybe, ezért a délelőttömnek ezzel annyi is volt” – mondta Ricciardo, hozzátéve, abban reménykedik, csapattársa, Nico Hülkenberg délután több értékes visszajelzéssel tud szolgálni.

„Az én referenciapontomat egyelőre a Red Bull jelenti, míg neki van összehasonlítási alapja a tavalyi autójával kapcsolatban, szóval mindkét nézőpont érdekes a csapat számára.”

 



Az ausztrál elmondta, kicsúszása előtt elsősorban a hosszú etapokra koncentrált, és az, amit addig látott, nagyon biztató volt. „Persze az én tapasztalataimmal nehéz biztosra menni, ám az alapján, amit a gumik viselkedésétől várnánk egy hosszabb etap során, jónak és biztatónak éreztem az időket és a gumik kopását is. És itt a gumikat említem, de valójában az autóra és annak viselkedésére gondolok” – értékelt Ricciardo, aki a délelőttöt az 1:19.28-as idővel a hatodik helyen zárta.

A 29 éves pilóta, mint mondta, a ma futott idejét azért is érzi biztatónak és reprezentatívabbnak, mert míg tegnap elsősorban arra fektette a hangsúlyt, hogy ismerkedjen az új autójával és dolgozzanak a beállításain, ma már közel voltak a valós teljesítményhez. „Még úgyis, hogy egyelőre csak magas üzemanyag szinttel futottunk. Szóval a gumik viselkedése és a hosszú etap alapján azt mondanám, az első benyomásaim abszolút pozitívak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: