DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Giovinazzi: Nekem most jött el a karácsony!

Ötödik lett a második kollektív tesztnapon az Alfa Romeo olasz versenyzője. Ezzel, valamint a 101 megtett körrel elégedett, viszont egyszer majdnem bajba került Gasly mögött.

Annak idején, 2017-ben ezt a programot egyszer már megcsinálta Antonio Giovinazzi: ugyanaz a helyszín, ugyanaz a teszt, elviekben ugyanaz a csapat... viszont az olasz szerint a mostani mégis teljesen más volt. Idén már nem csak beugró, hanem a teljes szezon az övé lesz, így nem kell át-, illetve visszaadnia autóját a szezon egy bizonyos pontján senkinek sem, így pedig nem csak a csapatért, hanem magáért is dolgozhatott.

„Nekem most jött el a karácsony!” - lelkendezett Giovinazzi a nap végén.

„Rengeteg dolgot kipróbáltunk, és bár eleinte kicsit rozsdásnak éreztem magam, a 101 kör megtétele után már semmi probléma nem volt. A legfontosabb az volt, hogy megismerjük az autó viselkedését, részemről pedig ezzel kapcsolatban nagyon pozitívak az érzések.”

00219001_651



Giovinazzi szerint ma nem a gyors körök üldözése volt a legfőbb program. „10-11 körös etapokat futottunk, de nem igazán erre koncentráltunk. Ettől függetlenül minden a terv szerint alakult, még az is, amikor délután hosszabb időt töltöttem a bokszban.”

Érdekes élményeket tapasztalt az új szabályok szerint épült autó vezetése közben. „Fontos változások történtek az autón, de minden kétség nélkül azt gondolom, hogy ezek jelentős lépések előre. Meg tudtuk vizsgálni azt is, hogy viselkedik az első szárny, amikor ellenfél mögé érünk, ezt a helyzetet viszont nem volt egyszerű kezelni Pierre Gasly mögött. De még csak az ismerkedési folyamat elején vagyunk, még nekem is hozzá kell szoknom ehhez.”

Giovinazzi több szempontból is örül, hogy Kimi Raikkönen a csapattársa. Például mert egyetért vele az autóban rejlő potenciált illetően. „Nyilván rengeteget lehet rajta javítani, de pontosan ezért vagyunk itt. Nagyon értékesek lesznek az itt szerzett adatok ahhoz, hogy a lehető legjobban fel tudjunk készülni Melbourne-re. Kimi telemetriája most is nagyon jól jön, és azt gondolom, ez az egész évre igaz lesz majd. Ő egy világbajnok, nyilván rengeteg érdekességet elleshetek ezekből az adatokból. Tegnap például hallgattam a rádióbeszélgetéseit a mérnökökkel... rengeteg tanulnivalóm van még. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: