DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gaslyt meglepte a Red Bull-Honda

Meglepetésként érte a francia F1-es pilótát az autó reakciója, amikor elúszott alatta és nekicsapta a falnak - a Hondával elégedett és egyébként sincs különösebb gond, mármint a hibáján kívül.

A második barcelonai F1-es tesztnap utolsó piros zászlóját és legnagyobb esését produkálta Pierre Gasly, amikor a francia pilóta alól kihúzták a szőnyeget és a falnak csapta a Red Bullt. Az eset után Gasly visszatért a bokszba, az autóját ki kellett "menteni", úgyhogy véget ért számára a nap - azt mondta, hogy meglepte ez az esemény.

"Alapvetően feszegetjük a határokat, próbálunk játszani velük. Itt én ráléptem a gázra, az autó hátulja pedig elindult, ez történt. Ez meglepetésként ért és utána már nem sokat lehet tenni. Van még hat napunk a tesztelésre és sok mindent kell tesztelnünk" - idézi az Autosport ezzel kapcsolatban a Red Bull francia pilótáját.

Gasly végül 92 megtett körrel és a hetedik helyen zárta a napot, négy tizedmásodperccel bizonyult lassabbnak csapattársa, Max Verstappen hétfői legjobb idejénél. "Nagyon izgatott voltam amiatt, hogy visszaülhetek a kormány mögé és voltak pozitív tesztjeink a nap folyamán. Nagyon kényelmesen éreztem magam az autóban és úgy érezzük, hogy komoly potenciál van benne. Jobban meg kell értenünk a csomagunkat, de az első visszajelzés jó" - értékelt Gasly.

És hogy mit gondol a Honda-motorról? "Eddig nagyon jó. Megnézhetjük a Toro Rossót is, nagyon sok kört tettek már meg, úgyhogy azokat a visszajelzéseket is használnunk kell. Eddig nagyon elégedettek vagyunk a Honda által elvégzett munkával."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: