DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Albon: Sokkolt a sebesség, de majd megszokom

Alexander Albon első F1-es évében valószínűleg rengeteg újdonsággal fog még szembesülni, mindenesetre a barcelonai teszt során megjött az első ilyen információ a Toro Rosso versenyzőjének: a sebesség mértéke.

Nem feltétlenül indult jól az ismerkedés az F1-gyel az újonc Alexander Albonnak a Toro Rossóban: az angol-thaiföldi versenyző rögtön az első körén a kavicságyban kötött ki, ott el is ásva magát. Innentől viszont nem lehetett különösebb panasz a teljesítményére, ugyanis 132 megtett köre a második legtöbb volt a ma pályára gurulók között, a gyors körök listáján pedig a negyedik helyre volt elég az, amit a keddi nap során futott Barcelonában.

„A reggel, hogy őszinte legyek, nem indult túl jól” - ismerte el Albon. „Nem akartam túl sokat gondolni (a hibára), végül az nyugtatott meg kicsit, hogy került ilyen helyzetbe még Kimi is. Végül aztán jól alakult a nap, jó tapasztalat volt. Az, hogy ekkora sebességnél mit hogy kell csinálnom, újdonság volt, kicsit sokkolt is, de majd hozzá fogok szokni.”

00219001_649



Illetve azért mégsem annyira. „Volt már egy médianapom az autóval és rengeteg időt töltöttem a szimulátorban, így azért teljes meglepetésként nem ért, ami fogadott. A G-erők viszont élesben eléggé igénybe vesznek újoncként. Fejben tudod, mire számíthatsz, de amikor tényleg csinálod, az azért más történet. Ehhez időre volt szükségem és még mindig rengeteget kell fejlődnöm, de elsőre jónak tűnt. Viszont ekkora erőhatásoknál nem jön rögtön a megfelelő érzés.”

Nem csak a versenyzők, a Honda sportigazgatója, Toyoharu Tanabe is elégedett. „A két csapattal összesen 224 kört tettünk meg, ráadásul probléma nélkül, ami bizakodásra ad okot. Ma is az erőforrással foglalkoztunk, részben azokra az adatokra támaszkodva, amiket tegnap gyűjtöttünk össze.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: