DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes fél szeme a Ferrari új főnökén

Toto Wolff régóta ismeri a maranellóiak új vezetőjét, Mattia Binottót, ezért figyelemmel kíséri tevékenykedéseit. Tisztában van azzal, hogy statisztikailag csökkent a Mercedes esélye az újabb sikerre.

Szűk két hónapja, hogy Mattia Binotto személyében új csapatfőnöke lett a Ferrari Formula-1-es csapatának, az új vezető pedig hamar egy visszhangos döntéssel hívta fel magára a figyelmet, ugyanis kijelentette, hogy a pilótapárosukból eleinte egészen biztosan Sebastian Vettel lesz a kivételezett. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke átlátja a sikerre éhes Ferrari élére álló Binotto nehéz helyzetét, és minden bizonnyal kíváncsian figyeli a svájci-olasz főnök szervezkedését.

 wolff-portre-mercedes-2018



„Mattia előtt szörnyen nagy feladat áll, amit úgy gondolom, hogy a maga módján kíván megoldani. A csapatutasítások mindig nagy visszhangot váltanak ki, ezt tavaly is megtapasztaltuk, legyen szó akár a Ferrariról, akár a Mercedesről. Állásfoglalás a szezon kezdetén egy ilyen döntést meghozni. Régóta, hosszú évek óta ismerem - nagyon intelligens személy, és tudja, hogyan kell manőverezni a paddockban. Tisztelem őt. Számolni kell vele, ez nem is kérdés.”

Wolff elismerte, hogy hat világbajnoki címet egy huzamban bezsebelni – és ezzel minden csapatnál jobb sikerszériát beállítani – hihetetlenül motiváló lenne a csapat számára, ám eközben azt is pontosan tudja, hogy statisztikailag egyre kisebb az esélye a Mercedes újabb győzelmének. „Ilyet előttünk még senki sem csinált, de ennek megvan az oka: borzasztóan nehéz. A Ferrari és néhány más csapat is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megelőzzön minket” – tette hozzá a nyilvánvalót Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: