DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Bottas éhesebb a sikerre, mint valaha

A Mercedes istállójának csapatfőnöke, Toto Wolff ismételten kiállt finn pilótája, Valtteri Bottas mellett, aki tavaly csak Hamilton szárnysegédje lehetett. Idén már erősebb lesz.

Valtteri Bottas tavaly nem volt jóban Fortunával, hiszen több versenyen is közel került a győzelemhez a szezon első felében, de különböző okok miatt nem jött össze számára a siker. 2018 második felében pedig aztán egy övön aluli ütést is kapott, mikor Oroszországban a csapat vette el tőle a győzelem lehetőségét, így 2012 után ő lett az első versenyző, aki egy naptári évben nem tudott versenyt nyerni a Mercedes színeiben.

Azonban ő maga is elmondta, hogy sikerült teljesen feltöltődnie a téli szünet során, csapatfőnöke, Toto Wolff pedig úgy látja, a finn nem hazudik: „Valtteri tudja, hogy a csapat részéről teljes támogatást élvez” – olvasható a GPBlogon.

Bottas már kipróbálta idei munkaeszközét


„Már rendkívül izgatott, hogy újból autóba ülhessen, és bebizonyíthassa a kritikusainak, mire is képes igazából. Jót beszélgettünk a szünet után. Szép helyeken járt, és sikerült teljes mértékben felfrissülnie egy olyan szezon után, mely számára nem mindig volt egyszerű. Fel van pörögve, extrém módon éhes a sikerre és alig várja, hogy versenyezhessen.”

Lewis Hamilton mellett – vagy inkább mögött – valóban csak epizódszerep jutott Bottas számára tavaly, aki már az év első időmérő edzésén, Ausztráliában falnak csapta az autót, ez pedig rányomta a bélyegét az egész szezonjára. Idén mindenképpen szüksége lesz egy jó rajtra a Mercedes 77-esének, hogy megjöjjön az önbizalma.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: