DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A szélsőségekre törekedtek az új Ferrarival

A Ferrari 2019-es versenygépe nem egy forradalmi újítás, hanem a tavalyi autó továbbfejlesztett változata, ami számos extrém megoldást rejt magában, mondta az olaszok új csapatfőnöke, Mattia Binotto a pénteki bemutatón.

Az olasz istálló péntek délelőtt Maranellóban rántotta le a leplet 2019-es autójáról egy látványos bemutató során. Az SF90 kódjellel ellátott Ferrariról, ami a korábbi évekkel ellentétben az idei szezonra matt színárnyalatot kapott, a tél folyamán Maurizio Arrivabene helyére kinevezett új csapatfőnök, Mattia Binotto beszélt.

Az olasz szakember, aki 1995-ben csatlakozott a Scuderiához elmondta, új versenygépük valójában nem egy forradalmi újítás, inkább a 2018-as autó alapjainak egy továbbfejlesztett változata. „2018-tól kezdődően sikerült nagyon jó eredményeket elérni, ezért úgy döntöttünk, azt az autót fogjuk továbbfejleszteni, így az SF90 nem egy forradami újítás. Egyszerűen csak szerettük volna még tovább emelni a lécet, még inkább kitolni a határokat, ezért is próbáltunk a lehető legextrémebbek lenni” – mondta az olaszok csapatfőnöke.



„Van néhány dolog, ami szembetűnő, így többek közt az első szárny, amit az új szabályoknak megfelelően alakítottunk ki, de ha megnézzük a részleteket, az autó hátsó részét, akkor láthatjuk, mennyire keskeny és vékony lett a tavalyihoz képest" – részletezte Binotto, aki szerint a lényeges változások valójában a borítás alatt vannak, és főként az erőforrást és annak elhelyezését, csomagolását érintik. „Nagyon sokat dolgoztunk rajta, a végleges autó pedig ennek a rengeteg munkának az eredménye. Nekünk nagyon tetszik!”

A Ferrari 2018-ban közel került ahhoz, hogy 2008 után ismét Maranellóba vigye a konstruktőri világbajnoki trófeát, ám végül a szezon második felében mutatott gyengébb teljesítmény miatt a Mercedes mögött a második helyen végeztek. Ezért az olaszok 2019-re az istálló vezetése mellett a pilótafelállásban is változást eszközöltek, hiszen az idei szezontól Sebastian Vettel mellett nem Kimi Raikkönen, hanem a 21 éves Charles Leclerc fog versenyezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: