DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen egy hónapig dőzsölhetett

A Red Bull holland pilótája mesélt a téli pihenőjéről, amely során napokig semmit sem csinált, és azt ehetett, amit csak akart. A felhőtlen lazítás csak pár hétig tartott, de ezt egyáltalán nem bánja.

A nem is annyira passzív téli álmából ébredezik a Formula-1 mezőnye, a napokban lezajlottak az első autóbemutatók, és a pilóták is már bőven a szezon előtti edzésprogramjuk második felében járnak. A közeledő idénynyitóval a csapatok a különböző médiafelületeken is egyre aktívabbá válnak, legutóbb a Red Bull készített egy „előszezoni” interjút két pilótájával - közülük most Max Verstappennel foglalkozunk, aki elmondta, hogyan is töltötte idejét a szezonzáró után.

rb-preseason-verstappen



„A téli szünetben egyszerűen csak otthon akartam lenni a barátaimmal és a családommal, így sok időt töltöttem Monacóban. Volt néhány olyan napom, amikor egyszerűen semmit sem csináltam, és egy hónapig azt ettem, amit csak akartam. Imádtam. A január és a február a felkészülés miatt már nem ennyire kellemes, év elején újra rá kellett állni a mérlegre, és le kellett dolgozni a felesleget, de ez már csak ilyen” – részletezte.

Amikor nem a súlyfölösleg ledobásával foglalkozott, Verstappent leginkább a Red Bull és a Honda új partneri kapcsolata, és annak eredményessége foglalkoztatta, de röviden a céljaira is kitért.

„Kíváncsi vagyok a csapat és a Honda együttműködésére, és arra, hogyan muzsikál a motor a karosszériánkban. Hosszú volt a téli szünet, szóval várom már a szezonkezdetet. Az első két-három héten még jó érzés kikapcsolódni, de ezt követően már kezdeném a következő szezont. A célom az, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból, ennél konkrétabbat márciusig nem lehet kitűzni, ugyanis tudnunk kell, hogyan teljesít az autó.”

verstappen-portre-2018

A holland az új aerodinamikai szabályokat is szóba hozta, amelyekhez nem fűz nagy reményeket. „Aki tavaly jó volt, az idén is az lesz. Szerintem ettől nem lesznek jobbak a versenyek, ahhoz túl nagy a leszorítóerő és túl szélesek az autók.”

Verstappen még mindig mindössze huszonegyedik éves, ám idén már az ötödik F1-es szezonjára készül. Csapattársa, Pierre Gasly sem sokkal idősebb tőle, ő huszonnegyedik életévét és harmadik F1-es szezonját „tapossa”, ám Verstappen szerint kettejük kora a Red Bull számára egyáltalán nem lesz hátrány.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: