DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ez a Toro Rosso részben egy Red Bull

Az F1 idei szezonjára minden eddiginél szorosabb lett a viszony az anya- és a fiókcsapat között, a Toro Rosso idei autója ugyanis nyomokban garantáltan tartalmaz tavalyi Red Bullt.

A korábbi években is szoros partneri kapcsolatot ápolt a két Formula-1-es csapat, a Red Bull és a Toro Rosso, ám ha lehet, az idei szezonra ez az együttműködés még tovább mélyült. A két alakulat közül előbb a fiókcsapat fedte fel 2019-es autóját, ennek apropóján pedig a csapatfőnök elárulta, bizonyos alkatrészeket egyenesen a Red Bull tavalyi típusáról, az RB14-esről vásároltak meg, így több erőforrásuk jutott az autó egyéb területeire.

 str14-bemutato2



 „Ez a szinergia lehetővé teszi számunkra, hogy állománybővítés nélkül javuljon a teljesítményünk” – árulta el Franz Tost. „Bizonyos alkatrészeket megvásárolunk, így más területekre több energiánk jut. Az erőforrás valamely alkatrészei az Aston Martin Red Bull Racing által használtakkal megegyezőek, már amelyeket a szabályok megengednek. A többi, Red Bull Technology-tól kapott elem nagy része tavalyi specifikációjú.”

Kiscsapatként a Toro Rosso erősen korlátozott tőkével gazdálkodik, így borzasztóan hasznos az, ha bizonyos elemeket egy nagyobb csapattól készen, letesztelve kapnak meg. Egy ekkora alakulat ha akarna, sem tudna lépést tartani a legnagyobbak fejlesztési tempójával, ezt maga Tost ismerte el.

A frissen bemutatott STR14-esről készült fotók és videó ezen a linken tekinthetők meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: