DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nem mindenki örül a Saubernél az Alfának

A Formula.hu a csapat alkalmazottjától megtudta, belső körben nem sokan boldogok, hogy a Sauber név eltűnik az F1-ből, és ezentúl Alfa Romeóként hivatkoznak az istállóra.

Némiképp váratlanul nevet váltott a Formula-1 egyik nagy múltú csapata: az Alfa Romeo Sauber idén Alfa Romeo Racing néven indul a világbajnokságon, a Sauber Motorsport a hivatalos 2019-es nevezési listán már csak a csapat mögött álló cégként szerepelt. A márkát tulajdonló Fiat-Chrysler célja legendás nevet visszahozni a sportba – az Alfa nyerte az első két vb-címet 1950-ben és 1951-ben –, növekszik a pénzügyi és a Ferrarival való partnerség révén a technikai támogatás, a csapatnál mégsem mindenki maradéktalanul boldog. A Formula.hu-nak a hinwili gyár egyik alkalmazottja beszélt a hír belső fogadtatásáról.



„Elég nagy a felfordulás most az Alfa miatt. Megmaradtunk Saubernek, de már nem vagyunk privát csapat. Az Alfának annyira nem örültek sokan a cégnél” – mondta forrásunk. A gyár dolgozói – sokan évtizedek óta – a Sauberrel azonosultak, emiatt fogadják ellenérzésekkel az új identitást. „A pénz nagy úr, ezért a név is eladható lett” – tette hozzá.

Egyéb híreket is megtudtunk Hinwilből, amelyek az új versenygéppel kapcsolatosak: szerdán indították be először a Ferrari-motort a pilótapáros, Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi jelenlétében, az autó bemutatójára cégen belül pedig jövő héten kerül sor. Az Alfa Romeo modellje a nyilvánosságnak február 18-án, Barcelonában mutatkozik meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: