Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. november 20. szerda
F1

Gasly: Max az egyik legjobb és legtehetségesebb

Bár (egyelőre) nem akarja Hamiltonhoz és Vettelhez hasonlítani, Pierre Gasly a mezőny egyik legjobbjának nevezi új csapattársát – nagyszerű referencia lesz számára.

Kemény feladat vár a Red Bull igazolására, Pierre Gaslyra: második teljes Formula-1-es szezonjában nagycsapat pilótájaként, a sokak által jövő nagy bajnokának kikiáltott, istállón belül vezérszerepre törő Max Verstappen mellett kell bizonyítania. Erre mondta az egykori F1-es – az ötszörös futamgyőztes honfitársa – Robert Doornbos: „Verstappen mellett esélye sincsen.”

„Úgy vélem, Maxot jelen pillanatban, tavalyi teljesítményére alapozva nehéz összehasonlítani Lewisszal vagy Sebbel, de egyértelműen a paddock egyik legjobb és legtehetségesebb versenyzője” – nyilatkozott az Autosportnak Gasly. „Ezért számomra tökéletes, hogy olyan referenciám lesz, mint ő. Biztos hasznát veszem, hogy tovább tanuljak a Formula-1-ben és jobb eredményeket érjek el. Mindig úgy gondoltam, hogy hasznos a gyors csapattárs, mert így lehet saját magunkból is kihozni a legjobbat.”

„Elég objektív srác vagyok, tudom, mikor csinálok valamit jól és rosszul. Az ilyen helyzetekből mindig tanulok. Mindig megkérdőjelezem magamban, mit csinálhatnék jobban, hogy fejlődjek versenyzőként és a legtöbbet hozzam ki a rendelkezésre álló csomagból. Mindemellett meggyőződésem, hogy jó a sebességem, és egy kör alatt mindent ki tudok hozni magamból. Ez fontos az időmérőn.”

Ez a kvalifikációs készség – amely a Toro Rossóval is Gasly egyik erőssége volt – segítséget jelenthet idén, ha Verstappennel, valamint a Ferrari és Mercedes pilótáival kell boldogulni az élmezőnyben: „Mindannyian tudjuk, hogy ha jó a rajtpozíció, sokkal könnyebb a verseny is. Szerintem ez az egyik erősségem, amelyet hasznomra fordíthatok majd a Red Bull-lal, ha jó lesz az egykörös tempónk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?