DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Többen is kiálltak a Liberty mellett

Az F1-es promóterek szövetsége nyíltan kritizálta a Liberty Media működését, de Mexikó és Oroszország ezzel ellentétes véleményt fogalmazott meg - utóbbi arra számít, hogy több ország is csatlakozik.

Ahogy arról már beszámoltunk, az F1-es futamok promóterei (pontosabban a legtöbbjük) közös levélben fogalmaztak meg éles kritikát a sportágat irányító Liberty Mediával szemben, ám a kimaradó futamok képviselői nem igazán értettek egyet mindezzel - Oroszország és Mexikó promótere is felszólalt az ügyben.

"Ez a közlemény erőtlen, mert minden probléménának, ami felmerült, már folyamatban van az ilyen vagy olyan megoldása" - mondta Szergej Vorobjev Szocsi képviseletében az Autosportnak. "A Liberty Media kezdeményezte, hogy Londonban találkozzanak a promóterek, nem látom értelmét, hogy miért kell néhányuknak elkülönülve szövetkezni."

russia



"Nem értek egyet Stuart Pringle-lel (Silverstone promótere, aki külön is beszélt a helyzetről) sem, hiszen gyakran fogalmaz meg kritikát nyilvánosan a Libertyvel és a sportunkkal kapcsolatban. Nem hiszem, hogy ez konstruktív hozzáállás, úgyhogy mi (és szerintem többen is csatlakoznak a következő napokban) a promóterek szövetségével ellentétesen léphetünk fel" - tette hozzá.

Megszólalt Mexikó promótere is, méghozzá egy kevésbé éles hangvételű közlemény formájában. "A promóterek szövetségének közleménye után a Mexikói Nagydíj rendezője szeretné kinyilvánítani szimpátiáját a többi promóter felé, megértve, hogy minden ország és minden verseny más és más. Ezzel együtt üdvözli az együttműködést és a jó kapcsolatot a többi remdező között" - áll a közleményben.

"Azonban a Mexikói Nagydíj promótere nem vett részt ezen a megbeszélésen és nagyra értékeli az F1 új vezetésének munkáját azzal kapcsolatban, hogy megértse a promóterek igényeit, ahogy a szurkolókét is. A Mexikói Nagydíj promótere úgy látja, hogy az F1 új vezetése érzékeny és meghallgatta az aggályokat, ennek eredményeként nem ért egyet azzal, amit a promóterek szövetsége kiadott. A mexikói promóterek és az F1 továbbra is privát beszélgetések során folytatja a tárgyalást a Mexikói Nagydíj szerződésének megújításáról."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: