DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Fontos dolgot kell megtanulnia a McLaren újoncának

Lando Norris, a wokingi F1-es istálló fiatal tehetsége szerint a Formula-2-ben és a többi utánpótlás-szériában egyszerűbb volt a helyzet, most viszont egy lényeges dolgot neki is meg kell tanulnia.

A McLaren újonc F1-es pilótája, az óriási tehetségnek tartott brit Lando Norris úgy véli, hogy a tavalyi Formula-2-es szezonban elszenvedett veresége még jobb versenyzővé tette őt és még inkább felkészítette a legmagasabb szintű sorozatra. A 19 éves Norris George Russelltől, a Williams újoncától kapott ki 2018-ban az F2-ben.

lano



"A tavalyi évben nem nyertem meg a bajnokságot és valamelyest ez egy elég jó lecke volt számomra és megtanultam, hogy mindig nem tudok győzni" - mondta Norris az Autosport International keretein belül. "Nem szeretnék nagyképű lenni, de eddig mindig jó csapatokkal, jó emberekkel dolgozhattam, ami jobb pilótává tett engem, emiatt tudtam versenyeket, bajnokságokat nyerni."

"A Formula-1 viszont elég más, minden évben nagy változások vannak, nem lehetünk mindig ott, ahol akarunk. Ez egy olyan dolog, amit meg kell tanulnom: fejlődni, előrelépni és csapatszinten jobbá válni. A Formula-2 és a Formula-3 más, kis dolgokon lehet csak változtatni, de az F1-ben minden eltérő, az emberek, az autók, a motorok, úgyhogy sok dolgot kell összerakni ahhoz, hogy jók legyünk. Ebben nem leszek tökéletes, de idővel javulni fogok, aztán egy napon remélhetőleg világbajnok leszek." 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: