DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„A legtöbben azt sem tudtuk, ki az a Lewis Hamilton”

Marc Priestley, a McLaren egykori szerelője az Autosport szaklapnak mesélt arról, Lewis Hamilton érkezését sokan kételkedve fogadták Wokingban 2007-ben. A brit viszont tehetségével hamar meggyőzte az egész csapatot.

Hamilton 2007-ben, 22 évesen mutatkozott be először a Formula-1-ben a McLaren istálló pilótájaként. Ezt megelőzően 2005-ben többek közt a Formula-3 Euroseries-t, 2006-ban pedig az akkor még GP2 néven futó alsóbb kategóriás bajnokságokat is megnyerte. A fiatal brit tehetség neve viszont ebben az időben még nem csak az F1, hanem a wokingi istállónál dolgozók számára is ismeretlen volt.

Marc Priestley, aki 2000-ben lett a McLaren szerelője, az Autosport brit szaklapnak beszélt arról, sokukat éppen ezért meglepetésként érte az, hogy a már kétszeres világbajnok Fernando Alonso mellé, Kimi Raikkönen után 2007-ben egy teljesen újonc versenyzőt szerződtetett le az istálló vezetősége. „Már régóta a McLarennél dolgoztam, amikor szárnyra kaptak az olyan hírek, amelyek szerint Lewis Hamilton fog érkezni a csapathoz. A tény ugyanis, hogy alsóbb kategóriából léptetik elő a csapathoz, mindenkit meglepett, mert túl fiatalnak gondoltuk, hiszen akkoriban még csak a GP2-ben versenyzett és F1-es tapasztalata sem volt. A legtöbben mindaddig még a nevét sem hallották” – mesélte Priestley.



A brit tehetsége viszont az egykori szerelő szerint azonnal meggyőzte az egész csapatot. „Nem sokkal az érkezése után viszont világossá vált, hogy Lewis egy nagyon különleges fiú. Rendkívül fiatal volt, de hihetetlenül gyors. A legelképesztőbb dolog viszont az volt, hogy azonnal kezelni tudta a rá nehezedő nyomást.”

Hamilton első F1-es évében második helyen zárt a Ferrarival bajnoki címet nyerő Kimi Raikkönen mögött. Csapattársát, a már tapasztaltnak és a sokak által generációja legjobbjának tartott Fernando Alonsót, habár egy rendkívül szoros és kiélezett küzdelemben, de maga mögé utasította. Egy évvel később, 2008-ban pedig megnyerte a világbajnokságot. „Természetesen volt néhány dolog, ami nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, de a legtöbb azért igen. A második szezonjában világbajnok lett, ezt pedig nagyon kevesen mondhatják el magukról” – méltatta a 2018-ban ötszörös világbajnokká avatott Hamiltont egykori szerelője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: