DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Honda érzi az erőt, már az élmezőny a célja

Az F1-es motorgyártóra nem jellemző a felelőtlen ígérgetés, most viszont bátor célokat fogalmazott meg a japánok F1-es főnöke: idén utol akarják érni a Mercedest és a Ferrarit.

2015-ös Formula-1-es visszatérése óta minden tekintetben a többi F1-es motor mögött kullogott a Honda hibrid erőforrása, ám a Toro Rossóhoz csatlakozva tavaly ez az állapot pozitívabb irányt vett, így a márka motorsportért felelős főnöke az idei évre ambiciózus célokat fogalmazott meg. A motorsport.comnak nyilatkozva Masashi Yamamoto elárulta, a 2019-es szezonba már egyértelműen a Renault-t túlszárnyalva akarnak belevágni, majd év közben jöhet a Mercedes és a Ferrari üldözése. Mindez természetesen immár a Red Bull autóival.

 honda-tororosso-detail-2018



„A gyártók között minimum a harmadikként akarjuk kezdeni az évet, aztán a szezon során utol akarjuk érni az élmezőnyt” – beszélt a márka idei céljairól a szakember. „Pontos határidőhöz nem ragaszkodunk. A Mercedes és a Ferrari tetemes tudással rendelkezik a szürke zónákról, ezért vannak még mindig előttünk, azonban négyévnyi fejlesztés és próbálkozás után úgy érezzük, hogy az utóbbi egy-két évhez képest most sokkal jobb irányba haladunk. Úgy gondolom, hogy felgyorsulhat a fejlődésünk.”

A japánok a Toro Rossóval tavaly év közben két ígéretes fejlesztési csomagot vetettek be – teljesítményben mindkettő jobbnak bizonyult az előző verziónál, ám a második enyhe csorbát ejtett a megbízhatóságon. Idén mindkét területen további jelentős fejlődésre van szükségük, különben a világbajnoki cím ismét a Mercedes és a Ferrari között dőlhet el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: