DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Stroll: Kubica fel fogja karolni a Williamst

A Racing Pointhoz távozó Lance Stroll úgy látja, Robert Kubica segítségére tud majd lenni a Williamsnek, amely képes lesz felemelkedni a jelenlegi helyzetéből. Nagyra tartja a lengyel versenyzőt.

Lance Stroll elhagyta a Williamst, helyére pedig Robert Kubica érkezik, aki a csapat tartalékpilótája volt a tavalyi évben, társa pedig az újonc George Russell lesz a brit istállónál.

A Williams teljesen utolsóként, mindössze hét pontot begyűjtve múlta alul mindenki várakozását, melyből hatot Lance Stroll szerzett meg. Robert Kubica egy elképesztő tündérmese beteljesülésének a kapujában áll, miután súlyos balesetét követően hamarosan ismét az F1-ben fog versenyezni.

Kubica lehet a Williams felemelkedésének kulcsa


Stroll sokak szerint csak azért lesz a Racing Point versenyzője, mert édesapja felvásárolta a csapatot, így számára is stabil helyet tud biztosítani. A kanadai versenyző azonban a Williams sorsát továbbra is a szívén viseli, és elmondta, mennyire nagyra tartja Robert Kubicát.

„Robert rendkívül segítőkész volt. Mindenre kiváló rálátással rendelkezett és rendkívüli módon elhivatott. A legjobbakat kívánom neki 2019-re” – idézi Strollt a Crash. „Hihetetlen történet az ő felépülése. El sem tudom képzelni, miken mehetett keresztül, jó, hogy újra itt lehet közöttünk. Biztos vagyok benne, hogy a Williams kilábal a jelenlegi helyzetéből, és Robert ebben hatalmas segítségükre lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: