DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nehéz komoly szponzort fognia a McLarennek

Zak Brown szerint lelassultak a dolgok, bizonytalanok a leendő partnerek, bár szerencsére így is vannak azért előrelépéseik, ha nem is az elvárt ütemben.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója arról beszélt, hogy az F1-es csapat évek óta tartó vesszőfutása miatt egyre nehezebb komoly szponzort szerezniük - vannak azért kisebb támogatóik, akiket sikerült meggyőzniük, de kőkeményen kell ezért dolgozni, mert nem túl jó a megítélésük az elmúlt évek eseményeit követően.

Brown szerint nehéz megegyezésre jutni a potenciális befektetőkkel, mert mindenki bizonytalan a csapat jövőjével kapcsolatban, főleg azok, akik hosszabb távon érkeznének meg támogatóként. "Emiatt minden lelassul, minden késik és nagyon akadozva történik" - idézi Brown szavait az F1today.

brown



A wokingiak vezére azt egyébként hangsúlyozta, hogy névadó szponzort viszont nem feltétlenül keresnek - jó lenne valaki, aki megadja a csapat színét, mert annyi pénzt hoz, abba viszont nem szeretnének belemenni, hogy valaki a csapat nevét is "magáévá tegye", a McLaren mindenképpen McLaren marad.

"Szerencsére azonban a nehézkes tárgyalások ellenére is be tudtunk jelenteni öt új szponzort az előző szezonban és hamarosan be fogunk jelenteni még kettőt, akikkel már aláírtunk. A fejlődés tehát megvan, csak a helyzet miatt nagyon lassú és a világban zajló őrült dolgok sem segítenek ezen" - tette hozzá Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: