DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton a Ferrarinál is befejezheti pályafutását

A Formula-1-es szakértő és televíziós munkatárs, Tony Jardine úgy véli, Hamilton a Ferrarinál fejezheti be pályafutását. A Scuderia szerinte olyan az F1-ben, mint a Manchester United a labdarúgásban.

Lewis Hamilton egyre gyakrabban emlegetik úgy, mint a Formula-1 egyik valaha volt legnagyobb alakját. A brit 2018-ban megszerezte ötödik világbajnoki címét, mellyel beérte a legendás Juan Manuel Fangiót, és már csak Michael Schumachernek van nála több bajnoki elsősége. Azonban Hamilton nem vezette – eddig – pályafutása alatt az olaszok piros autóját.

Az ötszörös bajnokot 2020 végéig köti szerződés a Mercedeshez, akikkel 2014 óta dominálják a száguldó cirkuszt, azonban Jardine úgy gondolja, Hamilton ezután az „ikonikus piros csapathoz” igazolhat: „A következő két év után talán a Ferrarihoz kerülhet, aztán ott fogja befejezni karrierjét” – mondta a szakértő az Express Sportnak.

Furcsa volna Hamiltont pirosban látni


„Minden versenyző arra vágyik, hogy a Ferrari pilótája lehessen. Ez ugyanis egy álom. Olyan ez a csapat, mintha a Formula-1 Manchester Unitedje lenne. Az a piros szín, az örökség, az a hihetetlen történelem, amivel rendelkezik… A brit versenyzők pedig mindig is jól teljesítettek ott. Nézzék csak meg Mike Hawthornt, vagy Peter Collinst, de akár Nigel Mansellt. Az olaszok pedig imádták mindannyiukat.”

„Nagyon szeretnék látni Hamilton sisakját is kikandikálni abból az autóból, egészen elképesztő dolog lenne. Egész biztos vagyok benne, hogy az ő fejében is ott motoszkál ez a gondolat, és szerintem tárgyaltak is erről korábban már, de ha a Ferrari rosszul teljesít, akkor nem fog odamenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: