DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz egyre elkötelezettebb a McLaren felé

A spanyol F1-es pilóta hamarosan bemutatkozik új csapatánál, a McLarennél, az eltökéltségnek pedig máris nagyobb jelét mutatta, mint az elmúlt egy évben a Renault-nál.

Új év, új remények – Carlos Sainz idei szezonjában csak a Renault-motor jelenti az állandóságot a McLarennél. A télen nagy volt a jövés-menés a wokingiak háza táján, a madridi pedig mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy rajta ne múljon a siker. „A McLarennek nagyon tiszta célja van” – mondta a spanyol az Autosport International Show-n. „Remélhetőleg ezzel a McLaren újra az lesz, mint régen: győztes.”



„De hosszútávú tervről van szó, és nem ragadhat el minket a hév. A csapat fontos embereket igazolt, mint például James Key, vagy Andreas Seidl, és komoly erőfeszítéseket tesz” – tette hozzá. Sainz két éves szerződést írt alá a McLarennel, és szeretne valamennyit visszaadni nekik a belé fektetett bizalomból - nemrég Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója hangsúlyozta ki, mennyire megbízik pilótáiban.

„Az a tervem, hogy sokkal többet fogok majd az Egyesült Királyságban tartózkodni. Nagyon elszánt vagyok az említett két éves terv iránt, amely előttünk áll. A hetek többségében, hétfőtől csütörtökig az országban leszek majd” – fűzte hozzá az első dobogós helyezését megszerezni készülő versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: