DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az F1 olcsóbb, mint a Premier League

A FOM megerősítette, hogy a rajtrácslányokat tavaly lecserélő gyerekektől nem kérnek pénzt azért, hogy a pilóták kísérői lehessenek. A Premier League-ben több, mint 700 fontot is elkérhetnek ezért.

A múlt héten látott napvilágot egy információ, miszerint a Championshipben (angol labdarúgó másodosztály) szereplő Swansea együttese 478 angol fontot kér el azoknak a gyerekeknek a szüleitől, akik bekísérik a mérkőzés kezdete előtt a futballistákat a pályára, ami több pénz, mint a legtöbb Premier League-klub esetében, ráadásul a díjak csökkentek is a walesi klubnál, miután a legutóbbi szezonban estek ki a Premier League-ből.

A legnagyobb csapatok, mint a Manchester United, a Liverpool, vagy a Chelsea nem kérnek pénzt ezért a lehetőségért, ugyanakkor van olyan klub, amely 700 fontnál is nagyobb összeget kasszíroz be ezért a pár perces lehetőségért cserébe, az Everton-drukker gyerekek számára a legdrágább a bevonulás díja.

Az F1 nem kér pénzt ezért az élményért


A RaceFans oldala megkereste a Formula-1 vezetőit, és megkérdezte, hogy a rajtrácson lévő gyerekeknek kell-e fizetniük a jelenlétükért, azonban a FOM vezetősége tisztázta az F1 álláspontját ezzel kapcsolatosan: „A gyerekek nem fizetnek nekünk egy vasat sem” – áll a FOM közleményében.

„A nemzeti motorsport klubok és a szervezők közösen választják ki a gyerekeket, a gokartos teljesítményük alapján és az iskolában jól teljesítő fiatalok közül. A szülők és a gyerekek csak ki kell, jöjjenek a nagydíj helyszínére, azért cserébe pedig, hogy az országukat képviselhetik a rajtrácson, elénekelhetik a nemzeti himnuszt, megtarthatják az egyenruhát, a cipőt, a sapkát és kapnak két jegyet a vasárnapi futamra.”

A „Jövő sztárjai” elnevezésű kezdeményezés a tavalyi szezonnal érkezett az F1-be, a FOM és az FIA közös agyszüleményeként, amivel a hölgyeket szerették volna leváltani, ami már régóta hagyomány volt az F1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: