DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönenék autója is Valentin-napon mutatkozhat be

Olaszországi sajtóértesülések szerint az Alfa Romeo Sauber istálló autóját láthatjuk először a pályára gurulni 2019-ben. Fioranóban próbálhatják ki Raikkönenék a C38-ast, egy forgatási napon.

Bevett szokás már, hogy a csapatoknak engedélyeznek egy úgynevezett forgatási napot a teszteken kívül, amikor is 100 kilométerben maximalizálják az istállók számára a megtehető távot. A Motorsport.com olaszországi forrásaira támaszkodva szárnyra keltek olyan hírek, hogy február 14-én – amikor egyébként a McLaren bemutatja a saját autóját – a Ferrari tesztpályáján, Fioranóban kihasználja ezt a lehetőséget az Alfa Romeo Sauber.

A csapat új autóját régen látott figyelem övezi, hiszen a 2007-es világbajnok, 39 esztendős Kimi Raikkönen lesz az istálló egyik pilótája, így most a megszokottnál kicsit nagyobb a felhajtás a Sauber körül. A Ferrari másnap, február 15-én rántja le a leplet a 2019-es versenygépéről, és alighanem árgus szemekkel fogják figyelni a svájci székhelyű kiscsapat tesztjét, hiszen ugyanaz a motor hajtja a C38-ast is, mint a Scuderiát, illetve több alkatrész megegyezik a két autón.

Február 14-én két autóról is lehull a lepel


A hírek szerint mind Kimi Raikkönen, mind Antonio Giovinazzi kipróbálhatja aznap az új Alfa Romeo Saubert. A hivatalos szezon előtti első tesztnapra február 18-án kerül majd sor Barcelonában. Már eddig is tudtunk néhány idei autó bemutatójának az időpontjáról, jelen állás szerint a Renault 2019-es technikáját csodálhatjuk meg először:

Február 12: Renault
Február 13: Racing Point
Február 14: Alfa Romeo Sauber teszt, McLaren
Február 15: Ferrari

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: