DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Nem lehet könnyű a csapattársamnak lenni

Az ötszörös, regnáló világbajnok Lewis Hamilton elárulta, hogy nem lehet könnyű az ő csapattársának lenni, de Valtteri Bottas ellenében sincs egyszerű dolga, mivel a finn is nagyon jó pilóta.

A finn versenyző elég masszívan alulteljesített 2018-ban mind saját magához, mind a csapattársához, Lewis Hamiltonhoz képest, azonban a Mercedes így is magabiztosan nyerte meg a világbajnoki címet, és rendkívül jó a kapcsolat a két pilóta között, ennek köszönhetően pedig a csapatnak is könnyebb dolga van.

Hamilton nagyon megértő Bottasszal szemben, és tisztában van azzal, hogy nem lehet egyszerű dolga annak, aki az ő csapattársaként versenyez: „Hihetetlenül jó csapattárs. Nem könnyű az én kollégámnak lenni, ezzel tisztában vagyok, de nekem sincs egyszerű dolgom ellene, mivel ő is rendkívül gyors, és egyre csak jobbá és jobbá fog válni” - olvasható a Mercedes hivatalos oldalán.

Hamilton átérzi Bottas helyzetét


Nico Rosberg után Hamiltonnak alighanem megváltás volt Bottas érkezése, hiszen egyrészt a finn nem állítja őt akkora kihívás elé, másrészt a munkakapcsolat is jobb közöttük, talán éppen ezért. „”Én már hat éve tartozom a Mercedes csapatához, neki ez még csak a második szezonja volt, és miatta mindig a határon kell autóznom.”

Toto Wolff nemrég elmondta, mi annak a feltétele, hogy Bottas a csapatnál maradhasson a későbbiekben is, az elvárás pedig nem kicsi: Lewis Hamilton szintjét kell hoznia a finnek. Esteban Ocon jelentős fenyegetést jelent számára, így Bottasnak valóban teljesítenie kell idén, ha szeretne továbbra is a világbajnok csapatnál versenyezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: