DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

McLaren: Ezzel az F1-gyel így mindenki veszít

Zak Brown szerint muszáj, hogy a Liberty átvigye az akaratát és a csapatok ebbe beletörődjenek, mert hosszabb távon mindenki így jár jól, a mostani modellt megbukottnak tartja.

Nincs túl pozitív véleménnyel a jelenlegi Formula-1-ről Zak Brown, a McLaren vezére: szerinte a Liberty Mediának muszáj küzdenie a Formula-1-es csapatokkal és érvényesítenie az elképzeléseit, nem törődve azzal, hogy ez éppen melyik cégnek, gyártónak rossz, mert a mostani helyzeten mindenképpen változtatni kell.

"Tudjuk, hogy az F1-nehéz változtatni, de azt is tudjuk, hogy a jelenlegi F1 egy bukott modell üzletileg és a pályán megjelenő terméket tekintve is, úgyhog yezen változtatni kell" - idézi Brownt az Autosport. "Azok, akik ma nyernek, szintén érezni fogják annak a hatását, ami most történik és azok, akik nem nyernek, azoknak tetszeni fog a terv."

zakie



"Az elkerülhetetlen volt, hogy Chase Carey előálljon egy tervvel, ami egyeseknek tetszeni fog, egyeseknek nem, de tovább kell vinnie azt, amiről úgy gondolja, hogy a legjobb a sportnak. Összességében ami a sportágnak a legjobb, hosszabb távon az lesz a legjobb mindenkinek, ha a rövid távú dolgokon túl tudják magukat tenni az emberek. Ha az F1 a mai állapotában marad, mindenki veszít" - magyarázta.

Brown szerint egyébként a Liberty (elsősorban Chase Carey és Ross Brawn) tervei, elképzelései már régóta egyértelműek a költségcsökkentéssel, a költségsapkával együtt, de még nem törődött ebbe bele minden csapat - ő, mint a McLaren vezére viszont maximálisan támogatja ezeket az elgondolásokat és úgy véli, hogy minél hamarabb sikerül elindulni ezen az úton, annál jobban jár az F1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: