DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari miatt hibázott ennyit Vettel?

A csapat korábbi tagja szerint Maurizio Arrivabene felelőssége, hogy a négyszeres F1-es világbajnok ennyire szétcsúszott, úgy véli, hogy Jean Todt alatt sosem fordulhatott volna elő ilyesmi.

A Ferrari korábbi Formula-1-es tesztpilótája, Luciano Burti úgy gondolja, hogy bár Sebastian Vettel valóban kulcsfontosságú hibákat követett el a 2018-as szezon során, mégis a Ferrari dolga lett volna, hogy könnyítsen a helyzetén, csökkentse a rá nehezedő nyomást - ezt a maranellóiak nem tették meg, márpedig Burti szerint Jean Todt például jól kezelte volna a helyzetet.

"Egy kis hiba volt, ami megtörténik és balszerencsés volt, hogy pont rossz időben, rossz helyen történt, így komoly következménye lett" - utalt vissza Burti a Német Nagydíjra, amikor Vettel az első helyről csúszott ki. "Innentől viszont én azt gondolom, hogy egy olyan valaki, mint Jean Todt, jó visszajelzéseket adott volna neki, mert azt hiszem, hogy Vettel talán úgy érezte, hogy saját magát kell összeraknia a hiba után."

burti



"Márpedig ha egyszer megvan ez a nyomás, ha versenyezőként azt mondjuk, hogy 'nem hibázhatok a következő körben, a következő kanyarban', akkor bizony bekövetkezik a hiba. Ha ezen gondolkodunk, megtörténik. Szerintem ez történt vele. Ugyan ő egy nagy bajnok, de ugyanakkor ő is ember és ezek az érzések nem tesznek jót" - magyarázta.

"Egyedül volt és egy olyan valaki, mint Jean, a különbséget jelentette volna, visszaterelte volna a helyes útra, mert nem normális, hogy egy négyszeres világbajnok ennyit hibázik, néha buta módon" - tette hozzá Burti, aki szerint Maurizio Arrivabene nem jó vezető, nem egy szimpatikus ember, távolságtartó, úgyhogy ő ebben látja a Ferrari sikertelenségének okát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: