DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo sokat tanult a pilótapiaci játszmákból

Újdonságként és részben izgalmas tapasztalatként élte meg a szezon során a csapatokkal zajló tárgyalásokat, de a Renault-hoz igazoló ausztrál F1-es szerint legközelebb már felkészültebb lesz.

Daniel Ricciardo 2011-ben az évad közben mutatkozott be a HRT színeiben, de már akkor is a Red Bull programjának a részese volt, így 2012-től már a Toro Rossóban pallérozódott, 2014-ben pedig átkerült az energiaitalosok anyacsapatához. Az ausztrálnak éppen ezért mostanáig nem is igazán kellett szerződésről szóló tárgyalásokra járnia, hiszen a Red Bullnál biztos volt a helye – sőt, még most is igyekeztek őt megtartani –, a nyár folyamán azonban elkezdett másfelé kacsingatni a pilóta. Ricciardo elismerte: újdonságként érték a pilótapiaci játszmák, olykor nehéz volt átlátnia, ki is érdeklődik igazán iránta – említette például a Mercedest is –, de úgy érzi, ez a tapasztalat is segíteni fog neki a jövőben.

ricciardo-2018-dppi-1



„Tudtam, hogy időbe telhetnek a tárgyalások, hogy ráérezzünk egymásra, de aztán elértünk június-júliusig, és hiába beszéltünk néhányszor, nem jutottunk sehova” – nyilatkozta a végül a Renaut-hoz átigazoló Ricciardo az ESPN-nek. „Szóval úgy voltam vele, hogy ha engem akarnak, akkor mondják meg, különben továbbállok. Szerintem mindenkinél eljön a pont, amikor tiszta választ akar. Nem tudom, hogy ezek játszmák-e egyáltalán, de folyamatosan a határon táncolnak, és meg úgy vagyok vele, hogy legyünk egyenesek. De ezekből mind tanulok, és biztos vagyok benne, hogy lesz még olyan a pályafutásomban, amikor át kell esnem ezen a folyamaton. Biztosan másképp fogom csinálni ezeket. Nem igazán bántam meg semmit, ez csak egy tanulási folyamat.”

„Egy része jó móka volt, és érdekesek voltak ezek a tárgyalások. Ugyanakkor mindez újdonság volt számomra. Minden megbeszélés előtt az járt a fejemben, hogy miről fogunk beszélni és milyen mélyen fogjuk kitárgyalni a dolgokat. Ez a folyamat izgalmas volt, ez tény. Úgy vélem, voltak csapatok, akik igazán akartak engem, és voltak, akik csak félig-meddig érdeklődtek – a Mercedes és még mások. Időnként zavarba ejtő volt, hiszen nyilván próbáltam rájönni, melyik ajánlat igazi, ki őszinte és ki nem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: