DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 17. csütörtök
F1

Mercedes: Produktív a kapcsolatunk a Ferrarival

A címvédő gárda első embere szerint teljesen természetes, hogy olykor feszültebb a viszony a nagy rivális maranellóiakkal, de a csapatvezető úgy véli, hasznos egyeztetéseket is tudnak folytatni velük.

A hibridkorszak első három évében a Mercedesnek nem igazán kellett külső fenyegetéstől tartania a Formula-1-ben, az utóbbi két szezonban azonban a Ferrari egyre komolyabban meg tudta őket szorongatni. 2018-ban volt is olyan időszak az évad során, amikor a maranellóiak tűntek befutónak, végül azonban ismét Lewis Hamiltonék hódították el a vb-címeket. A két istálló kapcsolata nem volt feszültségektől mentes: mindkét alakulat megkérdőjelezte néhányszor a rivális autójának szabályosságát.

wolff-arrivabene-f1-ddpi-1



Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint viszont ez teljesen normális az F1-es nagycsapatok között, elvégre nagyon komoly tétért küzdenek egymással, a szakember ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a két gárda együttműködése nagyon is termékeny tud lenni a sportág jövője szempontjából, hiszen ezen a téren ugyanazokért a célokért harcolnak:

„Úgy vélem, nagyon nehéz egy szívélyes úriemberi kapcsolatot fenntartani a szezon során, hiszen mindkét csapat megszállottan harcol a győzelemért” – mutatott rá Wolff, akit az F1i.com idéz. „De láthatjuk, hogy a dolgok visszatérnek a normál kerékvágásba, hiszen ez a közös életterünk, és muszáj, hogy működjön. Olyan kapcsolatunknak kell lennie, hogy megbeszélhessük a dolgokat, és pontosan ezért gondolom azt, hogy vannak nehezebb és könnyebb időszakok is. Amikor úgy tudunk egyeztetni egymással, hogy az produktív, az rendkívül fontos az F1-nek és nekünk, a csapatok számára is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: