DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Variációk egy témára: Íme Vettel 2018-as sisakjai

Sebastian Vettel a szezon mind a 21 versenyére egyedi sisakdizájnnal rukkolt elő, de mivel a szabályok kimondják, hogy az alapdizájn nem változhat, így alig lehetett kiszúrni a változtatásokat.

A Ferrari pilótája, Sebastian Vettel egyértelműen szereti a változatosságot, mivel a szezon minden versenyén más festésű sisakban versenyzett. A szabályok kimondják ugyan, hogy a bukósisakok dizájnja jelentősen nem változhat meg egy szezonon belül, azonban apróbb változtatásokat szabad eszközölni, hogy az adott helyszínhez köthető elemeket láthassunk a pilóták fejvédő eszközein.

Továbbá van egy-két kivétel ez alól, ilyen például a csapat, vagy a versenyző hazai nagydíja, vagy Monaco, ahol szabad eltérő sisakdizájnt választani. Nos, Sebastian vettel ezt kihasználva, amellett, hogy az alapkoncepció nem változott a sisakfestésén, minden egyes versenyre egyedi motívumok kerültek a fejvédőjére, így nem állt rajthoz két egyforma festésű sisakkal az év 21 versenye során.



A Ferrari összegyűjtötte mind a 21 variációt, így most ti is megnézhetitek a német 2018-as bukósisak-gyűjteményét, amelyből a legkirívóbb egyértelműen az USA Nagydíjon használt darab. Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy a szezonzárón használt fejvédő már nincs Vettelnél, ugyanis Lewis Hamiltonnal sisakot cseréltek az év végén – ahogyan a futballisták is mezt cserélnek egy mérkőzés után -, ezzel is elismerve egymás munkáját.

„Ez egyfajta megbecsülés a pilóták felől, ez a legnagyobb elismerés, amiben egy pilótának része lehet egy versenyzőtársától” – mondta el Hamilton a cseréről. „Olyan, mintha nekünk ez lenne a mezünk, szóval itt az enyém, Seb, nagyszerű munkát végeztél idén, és igazi kiváltság volt ellened versenyezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: